Meest recente artikelen

Onmisbaar in de keukenkast: de knoflookpers

Haal alles uit je kast

Onmisbaar in de keukenkast: de knoflookpers Artikel

Een knoflookpers is voor veel mensen een onmisbare tool in de keukenkast. Wij leggen je uit waarom de tool handig is en waarop je moet letten als je er eentje wilt aanschaffen.

Hoe ziet het eruit?

Knoflookpersen bestaan in verschillende vormen. Er is bijvoorbeeld een knoflookpers waarbij je een stukje knoflook op een plankje moet leggen en van links naar rechts moet gaan. De meest bekende pers is die met twee handvatten en een mandje bovenaan voor de teentjes in te leggen. Dat is de meest voorkomende, meest gebruikte én meest praktische pers.

Waarom en hoe gebruik je het?

Knoflook kun je heel fijn snijden met een mes, maar daarvan gaan je handen fel ruiken. Daarom gebruiken de meeste hobbykoks liever een knoflookpers: je opent ‘m, stopt er een teentje knoflook in en duwt het met een simpele persbeweging door het roostertje. Op die manier fijngemaakt kun je geperste knoflook goed doseren in je gerechten.

Heb je het écht nodig?

Ben je best handig met een mes en zit je er niet mee in dat je handen naar knoflook ruiken? Dan heb je eigenlijk geen knoflookpers nodig. In alle andere gevallen is deze tool een mooie aanvulling in je keukenlade. Het bespaart je tijd en zorgt voor extra fijne stukjes knoflook.

Waarop moet je letten bij aankoop?

Net zoals de meeste tools in de keuken hou je ook de knoflookpers het best even in de hand voor je deze aankoopt. Zorg dat je een goede grip hebt en dat de pers stevig is. Roestvrij staal is ook mooi meegenomen. Een handige knoflookpers die in de vaatwasser kan, maakt je leven zoveel eenvoudiger.

Aan de slag

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen