Meest recente artikelen

Daarom zijn glazen bewaardoosjes beter dan plastieken

Kies de juiste bewaardoos

Daarom zijn glazen bewaardoosjes beter dan plastieken Artikel

Ben jij het ook beu dat je bewaardoosjes verkleuren nadat je er één keer spaghettisaus in hebt gedaan? Dan zijn glazen bewaardoosjes misschien wel dé oplossing voor jou.

Veiligheid

Bij de productie van plastic potjes die in de magnetron mogen, wordt gebruik gemaakt van BPA (Bisfenol A). Deze stof komt vrij bij het opwarmen van het potje en komt zo ook in je eten terecht. Over de effecten van BPA bestaat discussie, maar BPA zou schadelijk kunnen zijn voor bijvoorbeeld de lever. Door te kiezen voor glazen potjes neem je het zekere voor het onzekere.

Hygiëne

Op plastieken potjes komen al snel heel wat krassen. In deze krassen kunnen bacteriën zich goed verstoppen. Met glas heb je dit probleem niet. Ook in de randjes van plastieken bewaardoosjes kunnen heel wat zeepresten en bacteriën blijven zitten en die eet je toch beter niet mee op. Bij glazen bewaardoosjes heb je dat probleem niet.

Milieu

Plastic breekt nooit volledig af en dat is een groot probleem voor het milieu. Glas is veel duurzamer. Plastieken potjes vervormen vaak na een tijdje, iets dat je met glas niet zult voorhebben. Bovendien verkleuren plastieken potjes vaak wanneer je er bijvoorbeeld tomatensaus in doet en krijg je geurtjes er soms moeilijk uit.

Glas zal niet verkleuren en is erg eenvoudig schoon te maken. Het glas waaruit bewaardoosjes gemaakt worden, is bovendien erg stevig en kunnen tegen een stootje. Soms zijn ze iets duurder in aankoop dan de plastic variant, maar ze gaan lang mee.

Mooi

Last, but not least, glazen potjes zijn gewoon mooi! Bovendien zijn ze erg trendy.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen