Meest recente artikelen

Valencia! De favoriete citytrip van culi-redacteur Manon

Paella, sinaasappels en gastrobars

Valencia! De favoriete citytrip van culi-redacteur Manon Artikel

Redactrice Manon hoefde niet lang na te denken over haar favoriete citytripbestemming voor foodies: Valencia! Lekker zonnig, toffe adresjes én het is er bovendien nog allemaal heel betaalbaar ook.

Manon: "Valencia telt maar liefst 300 zonnige dagen per jaar en is daarmee een perfecte bestemming die je in elk seizoen kunt bezoeken. Ook tijdens de koude wintermaanden bij ons lopen de temperaturen hier al snel op tot boven de 20 graden. De stad wordt gekenmerkt door verschillende wijken die elk hun eigen kleur, cultuur én smaak kennen. Van de geweldige tapas in het oude centrum tot de verse jamón in de Mercado Central en de authentieke paella's aan zee – Valencia is pure verwennerij voor je smaakpapillen! En daarvoor hoef je niet eens diep in je portemonnee te tasten. Want naast betaalbare vluchten en hotels eet je hier voor wel heel weinig geld. Vanaf 20 euro mag je je al verwachten aan een verfijnd driegangenmenu. Heerlijk toch?!"

De lekkerste adresjes van Manon

• Ontbijt op de Plaça de la Reina

sinaasappelen valencia

"Tijdens de wintermaanden kleurt de Plaça de la Reina heerlijk oranje door de appelsienen aan de bomen. 's Ochtends baadt het plein al in de zon en dus vonden wij dit dé perfecte plek om de dag te beginnen. Kies uit één van de leuke bars en bestel een glas vers appelsiensap met een croissant con cioccolato en je dag kan niet meer stuk!"
Plaça de la Reina, s/n, 46000 València

• Lunch bij La Pepica

"Al meer dan 120 jaar is La Pepica één van de beste paella-restaurants van Valencia. Verwacht je niet aan een stijlvol restaurant. Het is er erg druk maar ontzettend charmant, echt Valenciaans en super lekker!"
Passeig de Neptú 6, 46011 València, lapepica.com

• Zoete zonde bij Dulce de Leche

Dulce de leche Valencia

"Geen bezoek aan Valencia zonder een stukje taart bij Dulce de Leche. Dit schattige adresje straalt echt gezelligheid uit. Zowel binnen in het vintage interieur als buiten op het terras in het hart van de hippe wijk Rufaza. Het aanbod aan verwennerijen is overweldigend, ik kon echt zo moeilijk kiezen! Bagels, koekjes én taart, veel taart! Ik liet me verleiden door een stukje dulce de leche, een romige karamelcrème cheesecake. Fantastisch lekker!"
Dulce de Leche Ruzafa, C/Cuba 46 Bajo, València, pastelariadulcedeleche.com

• Diner: trendy bij Mercatbar

Mercatbar Valencia

"Naast de vele tapasbars en paella-restaurant kun je in Valencia ook uit eten in één van de vele hippe restaurants of gastrobars. Onze eerste avond aten we bij Mercatbar, een hippe foodbar van de topchef Duique Dacosta in de trendy wijk Ruzafa. Hij serveert zijn gerechten graag in gigantische aardewerken potten in allerlei gekke vormen. De Spaanse keuken 2.0 zeg maar, echt een unieke ervaring! En het prijskaartje? Dat valt heel goed mee. Reken 3,5 euro voor een glas cava en 22 euro voor een degustatiemenu (4 gangen!).
Carrer de Joaquín Costa, 27, 46005 València, mercatbar.es

• Cocktails nippen bij La Manera

"La Manera werd ons aangeraden door een bevriende barman in België en wij vonden dit alvast een toptip! Hier kom je voor verbluffend lekkere cocktails die stuk voor stuk verfijnd én origineel geserveerd worden. Zoals in een schattig theepotje! Blijf lekker lang hangen en bestel wat suggesties of internationale tapas. Een verborgen pareltje!"
Carrer de Moratín, 13, 46002 València, lamanera.es

Must visits

• Wie het oude centrum gezien heeft moet zeker een bezoekje brengen aan Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de stad van de kunsten en de wetenschap. De architectuur van de toparchitect Calatrava alleen al is absoluut de moeite waard. Zijn gebouwen lijken wel duikboten die bovendrijven in het heldere turkooizen water. Bezoek er het mooie aquarium, het wetenschapsmuseum (leuk voor kinderen) of woon een concert bij in het Palau de la Música." cac.es

Ciudad de las Sciencias Valencia

• De Mercado Central van Valencia is meteen ook de grootste overdekte markt van Europa met superveel verse ingrediënten. Van Spaanse hammen over gerijpte stukken rundvlees, ontelbare vis- en schaaldieren en sappig fruit. Een absolute must-visit. Wil je liever een overdekte markt waar je zelf kunt zitten en wat te eten kunt bestellen? Zak dan af naar Mercado Colón. mercadocentralvalencia.es en mercadocolon.es

Valencia

Hoe reis je naar Valencia?

Vanaf de luchthaven van Brussel vertrekken er dagelijks vluchten naar Valencia. Wie vroeg boekt, vindt al vluchten vanaf 40 euro via Ryanair.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel
Alles over Macaron Manon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen