Recept

Paella del mar

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Waag je eens aan een zelfgemaakte paëlla.

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Maak alle groenten en zeevruchten schoon. Snij de selder fijn. Laat de tomaten even schrikken in heet water, koel ze af in koud water, pel, hak het vruchtvlees grof. Snipper de uien, sjalotten, Spaanse peper en knoflook. Hak de kruiden fijn, snij de paprika's in blokjes. Verwarm de oven voor op 160°C.

 2. 2

  Stoof de bleekselderij en een ui in boter. Voeg de mosselen toe, dek de pan af en laat de mosselen openkoken. Schud geregeld op. Haal de mosselen uit hun schelp , hou enkele mooie exemplaren in hun schelp opzij voor de garnering.

 3. 3

  Breng het water en de witte wijn aan de kook, voeg zout toe en pocheer hierin de sint-jakobsnoten, de langoustines en de roodbaarsfilet apart (elk 3 tot 4 minuten).

 4. 4

  Verhit olijfolie in een diepe pan (zo mogelijk een echte paëllapan) en stoof hierin de groenten en kruiderijen. Kruid. Voeg op het laatst het basilicum, tijm en laurier toe. Voeg de tomaten toe en laat meestoven.

 5. 5

  Kook de rijst gaar in de kippenbouillon, met het saffraanpoeder. Al het vocht moet zijn opgeslorpt. Meng de rijst door de groenten.

 6. 6

  Meng de mosselen, roodbaarsblokjes en sint-jakobsnoten door de groenten en plaats 15 minuten in de oven.

 7. 7

  Besprenkel voor het opdienen de bereiding citroensap, garneer met dragon, de mosselen in hun schelp, de garnalen en de langoustines. Serveer in de pan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paella del mar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!