Meest recente artikelen

Het Scandinavische kerstmenu van Dagny Ros

Een hartverwarmend feestmenu

  • Deel dit artikel:
Het Scandinavische kerstmenu van Dagny Ros Artikel

Voor Dagny Ros staat familie centraal met Kerstmis. Ze gaat voor een simpel, toegankelijk menu en zet de hele dag Bing Crosby-muziek op. "Ja, ik kan soms wat ouderwets zijn."

Dagny Ros is jarig op 31 december, is een echt winterkind en houdt van de eindejaarsperiode. “Ik ben een familiemens. Ik heb leren koken van mijn moeder, die alles dan weer had geleerd van mijn grootmoeder. Ook nu koken we nog vaak samen. Als het feest is, duiken we gezellig met de hele familie de keuken in.”

Hapjes

“Je kunt het spek ook in de pan bakken, kruiden en laten karamelliseren.”

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Toast met roomkaas en gekaramelliseerde bacon

  • Mag even duren
  • Duur
  • Makkelijk

Sexy oesters

Voorgerecht

Tip: “De saus maak ik altijd de avond voordien. Je kunt de saus bovendien tot wel twee weken in de koelkast bewaren.”

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gravad lax met old school saus

Hoofdgerecht

Tip: “Is het vel niet krokant genoeg? Verwijder het voorzichtig na het garen en leg het even onder de ovengrill.”

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Traag gegaard buikspek met perensalsa

Bijgerechten

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Waldorfsalade van Dagny Ros

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gekaramelliseerde aardappelen

Dessert

Tip: “Je kunt de semifreddo tot een week vooraf maken. Handig!”

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Citroensemifreddo met frambozen en pistache

De gouden kersttips van Dagny Ros:

  1. Als ik een feestmenu maak, denk ik altijd aan wat ik al op voorhand kan doen, ik wil echt wel bij mijn familie aan tafel zitten. De semifreddo kun je bijvoorbeeld tot bijna een week op voorhand maken en ook het buikspek kan voor een groot deel van tevoren bereid worden.
  2. Hét gerecht dat niet mag ontbreken op mijn kerstmenu, zijn gekaramelliseerde aardappelen. Dit gerecht is typisch voor de feestdagen in het Noorden. Ze maken een maaltijd met kalkoen of gebraad helemaal af. Zalig lekker!
  3. Ik kan het niet genoeg benadrukken: de bereidingstijd is zo belangrijk! Je mag niet vergeten de bereidingstijd aan te passen naargelang het aantal personen. Bij het buikspek moet het vlees echt nog mooi sappig zijn vanbinnen en lekker krokant vanbuiten.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen