Recept

Citroensemifreddo met frambozen en pistache

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Dagny Ros: "Je kunt de semifreddo tot een week vooraf maken. Handig!"

bereiding
 1. 1

  Bekleed een rechthoekige bakvorm van 25 cm lang met vershoudfolie en laat de folie over de randen komen. Zet even opzij.

 2. 2

  Doe de frambozen in een steelpannetje met 1 el suiker en laat smelten op een zacht vuur. Zeef het mengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

 3. 3

  Splits de eieren. Doe de eidooiers met het citroensap, de citroenschil en de rest van de suiker in een schaal en klop alles au bain marie met een klopper tot het dikker wordt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

 4. 4

  Klop de room tot slagroom. Klop de eiwitten stijf. Meng de slagroom met het eidooiermengsel en meng er dan voorzichtig de eiwitten onder. Meng er als laatste de pistachenootjes onder.

 5. 5

  Doe 1/3 van het mengsel in de bakvorm en lepel er wat van de frambozensaus over. Giet er opnieuw 1/3 van het roommengsel op en lepel er weer een laagje frambozensaus over. Werk af met de rest van het roommengsel. Strijk de bovenste laag mooi glad. Sluit de vershoudfolie en zet de semifreddo minstens 4 uur in de diepvries.

 6. 6

  Haal de semifreddo zo'n 20 minuten voor het serveren uit de diepvries, werk af met wat extra frambozen en fijngehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroensemifreddo met frambozen en pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!