Gebakken rode ui met geroosterde couscous en pijnboompitten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken rode ui met geroosterde couscous en pijnboompitten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassend bijgerecht voor je kerstmenu van Dagny Ros.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de uien en en snij er een bodempje af zodat ze mooi blijven staan. Zet ze in een ovenschaal en giet er 100 ml water en 2 el olijfolie bij. Bedek met aluminiumfolie en gaar ze 1 uur in de oven.

  2. 2

    Haal uit de oven en laat even afkoelen. Lepel het binnenste van de uien eruit en hak het fijn. Stoof de gehakte ui aan in 2 el olijfolie en 1 el boter en bestrooi met kaneelpoeder.

  3. 3

    Doe de couscous bij de gestoofde ui. Voeg 100 ml van de groentebouillon toe en kruid met peper en zout. Voeg de pijnboompitten, de fijngehakte abrikozen en de peterselie toe en roer goed.

  4. 4

    Vul de uien met het couscousmengsel en zet de uien weer in de ovenschaal. Doe de rest van de bouillon in de schaal en voeg ook de rest de boter toe. Gaar de gevulde uien nog 25 minuten in de oven. Werk af met wat extra fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de uien en en snij er een bodempje af zodat ze mooi blijven staan. Zet ze in een ovenschaal en giet er 100 ml water en 2 el olijfolie bij. Bedek met aluminiumfolie en gaar ze 1 uur in de oven.

  2. 2

    Haal uit de oven en laat even afkoelen. Lepel het binnenste van de uien eruit en hak het fijn. Stoof de gehakte ui aan in 2 el olijfolie en 1 el boter en bestrooi met kaneelpoeder.

  3. 3

    Doe de couscous bij de gestoofde ui. Voeg 100 ml van de groentebouillon toe en kruid met peper en zout. Voeg de pijnboompitten, de fijngehakte abrikozen en de peterselie toe en roer goed.

  4. 4

    Vul de uien met het couscousmengsel en zet de uien weer in de ovenschaal. Doe de rest van de bouillon in de schaal en voeg ook de rest de boter toe. Gaar de gevulde uien nog 25 minuten in de oven. Werk af met wat extra fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.