Cappuccino van erwten en cantharellen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cappuccino van erwten en cantharellen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke herfstcombinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de erwten ontdooien. Borstel de cantharellen schoon en snij ze kleiner. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de knoflook glazig in een klontje boter. Voeg de erwten en de cantharellen toe en stoof nog 2 minuten mee. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de room toe en mix de soep.

  3. 3

    Voeg naar smaak meer bouillon toe of laat de soep verder inkoken. Kruid mt peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verwarm de melk in een pannetje . Schuim de warme melk op met de staafmixer. Schenk de soep in mooie glaasjes en lepel het melkschuim op de soep. Werk af met een snuifje nootmuskaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de erwten ontdooien. Borstel de cantharellen schoon en snij ze kleiner. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de knoflook glazig in een klontje boter. Voeg de erwten en de cantharellen toe en stoof nog 2 minuten mee. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de room toe en mix de soep.

  3. 3

    Voeg naar smaak meer bouillon toe of laat de soep verder inkoken. Kruid mt peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verwarm de melk in een pannetje . Schuim de warme melk op met de staafmixer. Schenk de soep in mooie glaasjes en lepel het melkschuim op de soep. Werk af met een snuifje nootmuskaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.