Schuimig preisoepje met boschampignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schuimig preisoepje met boschampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de prei en snij in stukken. Schil de aardappel, maak de ui schoon en snij ze in stukken. Fruit de prei, ui en aardappelstukjes aan in wat boter. Blus met de kippenbouillon. Laat 20 minuten onder deksel garen. Mix de soep fijn en zeef.

  2. 2

    Maak de champignons schoon. Halveer de grotere exemplaren en bak ze samen met de salieblaadjes en een uitgeperst knoflookteentje. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Snij de rode ui en lente-ui in fijne ringen.

  4. 4

    Voeg de room toe aan de soep en mix schuimig met een staafmixer. Verdeel over soepbordjes. Leg er de gebakken champignons en lente-ui bij. Werk af met de rode uienringen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de prei en snij in stukken. Schil de aardappel, maak de ui schoon en snij ze in stukken. Fruit de prei, ui en aardappelstukjes aan in wat boter. Blus met de kippenbouillon. Laat 20 minuten onder deksel garen. Mix de soep fijn en zeef.

  2. 2

    Maak de champignons schoon. Halveer de grotere exemplaren en bak ze samen met de salieblaadjes en een uitgeperst knoflookteentje. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Snij de rode ui en lente-ui in fijne ringen.

  4. 4

    Voeg de room toe aan de soep en mix schuimig met een staafmixer. Verdeel over soepbordjes. Leg er de gebakken champignons en lente-ui bij. Werk af met de rode uienringen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.