Meest recente artikelen

De schattigste halloweenideeën op Instagram

Heel wat spooky inspiratie!

  • Deel dit artikel:
De schattigste halloweenideeën op Instagram Artikel

Nog op zoek naar griezelige hapjesideeën voor je halloweenavond? Wij verzamelden de leukste posts op Instagram. Toch nood aan een duidelijke werkwijze? Dan kun je aan de slag met onze recepten.

Griezelig hapjesbord

Ga op zoek naar lekkers in oranjetinten (denk aan rauwe worteltjes, kaas, mandarijntjes, crackers …) en schik ze in de vorm van ‘n pompoen op een rond bord. Het steeltje maak je van wat rauwe komkommer en voor de mond en ogen kies je voor donkere rozijnen, blauwe druiven, zwarte olijven of andere donkere hapjes. Voorzie zeker ook lekkere dipsausjes!

 

Spinnenwebsoep

View this post on Instagram

???? LA CREMA DE FRIJOL Y CALABAZA MÁS TERRORÍFICA???? . ???? Ingredientes 400 gramos de frijoles negros cocidos y sin caldo 400 gramos de jitomates en cubos 3 tazas de caldo de pollo o verduras 1 cucharada de aceite de oliva 1 taza de cebolla picada 3 dientes de ajo picados 2 cucharaditas de comino molido 1 cucharadita de pimienta negra ½ cucharadita de chile chipotle Sal kosher 1 lata de puré de calabaza pura 2 cucharaditas de vinagre balsámico Crema ácida Preparación 1. MUELE los frijoles y los jitomates con la mitad del caldo de pollo. 2. AGREGA aceite a una cacerola y fríe la cebolla. Cocina hasta que esté suave y fragante, incorpora los ajos y sofríe. 3. AÑADE las especias, revuelve y cocina hasta que al hervir, suelten sus aromas. 4. INCORPORA el puré de frijoles, el puré de calabaza y el resto del caldo. Cocine hasta que se mezclen todos los ingredientes. Agrega el vinagre y sirve. #sopadefrijol #pumpkinsoup #sopadecalabaza #halloween #food #soup #instafood #delicious #recipe #easyrecipe #pumpkin #fall #halloweenrecipe #halloweenfood #foodies #delicious #chef #lovecooking #receta #yummy #ñamñam

A post shared by Cocina Delirante (@cocinadelirante) on

Hou je het liever iets soberder? Maak dan een  stomend bord wortel- of pompoensoep klaar en giet voorzichtig enkele cirkeltjes room in het bord. Trek met een satéstokje lijnen van binnen naar buiten en voilà: daar is je spinnenweb!

 

Angstaanjagende gevulde paprika’s

View this post on Instagram

Quinoa Mince Stuffed Carved Bell Peppers in honour of one of my fave food months! Keen to celebrate this year without going ballistic on sugar? Find this tried & true recipe here???????? bit.ly/carvedpeppers On my blog, you'll find even older stuffed pepper versions made with everything from fried rice to curry or beans going back to 2012. They've been our family Halloween tradition since Louie was a baby and they're sure to please veg-loving diners of all ages. Carving is optional, of course (but if you're feeling festive, I recommend it!). Do you celebrate Halloween? ???? It's kind of a new thing in Sweden (hence it annoys my husband's grandmother ???????? who lives in a small town in the north and loathes cheeky kids in "weird clothes" knocking on her door asking for treats ????), but I personally I don't mind whatever colourful occasions pop up to brighten this dark time of year. ???? Much ❤️ from Stockholm to your part of the world, Marisa x . #healthykids#halloweenfood#glutenfreevegan#beautifulcuisines#letscookvegan#foodstylingandphotography #healthyhalloween#carvedpeppers

A post shared by Marisa Alvarsson|Miss Marzipan (@missmarzipancom) on

Als je het niet meteen ziet zitten om een hele pompoen uit te hollen, begin dan met een kleinere groente, zoals een paprika. Daarna vul je ‘m gewoon op met rijst, quinoa, gehakt en/of je favoriete groenten. Hou de steel aan het hoedje om het helemaal écht te maken. Leuk om samen met de kinderen te doen!

 

Spookbanaantjes

Een heel simpel, maar daarom niet minder leuk ideetje: breek een banaan in twee, dip de onderkant in wat chocolademelkpoeder of cacao en plak er eetbare oogjes op. Wedden dat het stukje fruit van je kroost een pak makkelijker naar binnen zal gaan?

 

Mummie-toast

Een saaie lunch in een handomdraai heel wat interessanter voor de kleintjes maken, kost soms écht amper moeite: bestrijk een sneetje brood met wat tomatensaus, leg er kriskras enkele reepjes mozzarella (of andere kaas) op en werk af met schijfjes olijf (als de ogen). Zet even onder de grill tot de kaas gesmolten is.

 

Spinneneitjes

Lekker retro, die gevulde eitjes! Om ze helemaal halloweenparty-proof te maken, werk je ze af met spinnetjes van zwarte olijven. Een heerlijk recept voor mimosa-eitjes vind je trouwens hier.

 

Pompoenwraps

Voor deze schattige halloween-quesadilla’s bestrijk je een wrap met wat pompoenpuree en geraspte cheddar en bedek je ‘m met een andere wrap waar je een gezichtje uitgesneden hebt. Even in de pan tot de kaas gesmolten is en klaar!

 

Creepy hamburgers

Kies jij op je halloweenfeestje voor heerlijk fastfood? Gelijk heb je! Laat het bovenste broodje weg, snij een eng gezichtje uit een plakje kaas en laat zachtjes smelten op een versgebakken hamburger.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Nog meer inspiratie? Bekijk zeker deze recepten:

 

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Brownies voor Halloween

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Spookjespizza

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Cakejes voor Halloween

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Bananenmummy's

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Monster cupcakes

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Peperkoeken skeletten

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Bloederig kerkhof halloweentaart

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen