Meest recente artikelen

De schattigste halloweenideeën op Instagram

Heel wat spooky inspiratie!

De schattigste halloweenideeën op Instagram Artikel

Nog op zoek naar griezelige hapjesideeën voor je halloweenavond? Wij verzamelden de leukste posts op Instagram. Toch nood aan een duidelijke werkwijze? Dan kun je aan de slag met onze recepten.

Griezelig hapjesbord

https://www.instagram.com/p/BotEC5VFm4h/?tagged=halloweenfood

Ga op zoek naar lekkers in oranjetinten (denk aan rauwe worteltjes, kaas, mandarijntjes, crackers …) en schik ze in de vorm van 'n pompoen op een rond bord. Het steeltje maak je van wat rauwe komkommer en voor de mond en ogen kies je voor donkere rozijnen, blauwe druiven, zwarte olijven of andere donkere hapjes. Voorzie zeker ook lekkere dipsausjes!

 

Spinnenwebsoep

https://www.instagram.com/p/BosZWShBSRL/?tagged=halloweenfood

Hou je het liever iets soberder? Maak dan een  stomend bord wortel- of pompoensoep klaar en giet voorzichtig enkele cirkeltjes room in het bord. Trek met een satéstokje lijnen van binnen naar buiten en voilà: daar is je spinnenweb!

 

Angstaanjagende gevulde paprika's

Als je het niet meteen ziet zitten om een hele pompoen uit te hollen, begin dan met een kleinere groente, zoals een paprika. Daarna vul je 'm gewoon op met rijst, quinoa, gehakt en/of je favoriete groenten. Hou de steel aan het hoedje om het helemaal écht te maken. Leuk om samen met de kinderen te doen!

 

Spookbanaantjes

Een heel simpel, maar daarom niet minder leuk ideetje: breek een banaan in twee, dip de onderkant in wat chocolademelkpoeder of cacao en plak er eetbare oogjes op. Wedden dat het stukje fruit van je kroost een pak makkelijker naar binnen zal gaan?

 

Mummie-toast

Een saaie lunch in een handomdraai heel wat interessanter voor de kleintjes maken, kost soms écht amper moeite: bestrijk een sneetje brood met wat tomatensaus, leg er kriskras enkele reepjes mozzarella (of andere kaas) op en werk af met schijfjes olijf (als de ogen). Zet even onder de grill tot de kaas gesmolten is.

 

Spinneneitjes

Lekker retro, die gevulde eitjes! Om ze helemaal halloweenparty-proof te maken, werk je ze af met spinnetjes van zwarte olijven. Een heerlijk recept voor mimosa-eitjes vind je trouwens hier.

 

Pompoenwraps

Voor deze schattige halloween-quesadilla's bestrijk je een wrap met wat pompoenpuree en geraspte cheddar en bedek je 'm met een andere wrap waar je een gezichtje uitgesneden hebt. Even in de pan tot de kaas gesmolten is en klaar!

 

Creepy hamburgers

Kies jij op je halloweenfeestje voor heerlijk fastfood? Gelijk heb je! Laat het bovenste broodje weg, snij een eng gezichtje uit een plakje kaas en laat zachtjes smelten op een versgebakken hamburger.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest,YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Nog meer inspiratie? Bekijk zeker deze recepten:

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen