Gevulde paprika's
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde paprika's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegetarische variant op gevulde paprika's

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Kook de rijst gaar.

    Snij het bovenste deel van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. 

    Snipper de helft van het teentje knoflook fijn

    Snipper de ui.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Fruit de ui in 2 el olie. Doe er de gekookte rijst bij en 70 g verkruimelde feta. Vermeng met 2 el fijngesnipperde peterselie en 1 el tijm. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Vul er de paprika's mee en zet er het hoedje weer op. Zet 10 minuten in de oven. 

  4. 4

    Vermeng de Griekse yoghurt met de gesnipperde knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Serveer deze saus bij de paprika's. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Kook de rijst gaar.

    Snij het bovenste deel van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. 

    Snipper de helft van het teentje knoflook fijn

    Snipper de ui.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Fruit de ui in 2 el olie. Doe er de gekookte rijst bij en 70 g verkruimelde feta. Vermeng met 2 el fijngesnipperde peterselie en 1 el tijm. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Vul er de paprika's mee en zet er het hoedje weer op. Zet 10 minuten in de oven. 

  4. 4

    Vermeng de Griekse yoghurt met de gesnipperde knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Serveer deze saus bij de paprika's. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.