Recept

Bloederig kerkhof halloweentaart

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier op de bodem van 2 springvormen (één van 20 cm diameter en één van 10 cm diameter) en smeer de randen in met boter. Hak de couverture grof en smelt ze samen met de boter au bain-marie. 

 2. 2

  Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot crème. Vermeng de bloem, het maïszetmeel en het bakpoeder, zeef het over het eiermengsel en schep door elkaar. Roer er afwisselend de couverture en de slagroom doorheen. 

 3. 3

  Verdeel het deeg over de vormen en zet 35 minuten in de oven. Neem de kleine vorm eruit en laat de grote nog 20 minuten verder bakken. 


 4. 4

  Verwarm de oven voor op 100°C. Leg bakpapier op een bakplaat. Klop de eiwitten stijf, voeg poedersuiker toe en klop verder tot het mengsel vast en glanzend is. Doe het eierschuim in een spuitzak met een grote opening en spuit torentjes van 7 cm hoog op de bakplaat. Laat de spoken ongeveer 1 uur 45 minuten onderaan in de oven drogen. Zet de oven uit en laat de eierschuim-spookjes afkoelen in de oven met de deur op een kier.

 5. 5

  Meng de zachte boter met de likeur of siroop. Zeef er geleidelijk aan de poedersuiker bij en roer door elkaar. Voeg zo veel poedersuiker toe tot er een goed smeerbare crème ontstaat. 

 6. 6

  Smelt de witte en donkere chocolade afzonderlijk au bain-marie en spuit gezichtjes op de spookjes en jaartallen op de chocoladekoekjes. 

 7. 7

  Snij de beide taarten mooi recht en halveer ze horizontaal. Verbrokkel het afgesneden gebak. Leg één van de grote taartbodems op een schotel en besmeer ’m met botercrème. Leg de tweede grote bodem erop, smeer botercrème rond de hele taart. 

 8. 8

  Halveer ook de kleine taart, vul en besmeer met botercrème. Bedek de taart rondom met kruimels en duw deze lichtjes aan. Duw de chocoladekoekjes als grafstenen in de taart. Zet beide taarten 1 uur op een koele plaats.
 

 9. 9

  Hak de couverture voor de afwerking in grote stukken en smelt samen met de boter au bain-marie. Laat afkoelen. Giet couverture over de grote taart, tot er aan de rand druppels aflopen. Laat de couverture een beetje intrekken en zet de kleine taart er centraal op. Versier de grote taart rondom met de spookjes. Plaats de andere spoken naast de taart als decoratie.Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloederig kerkhof halloweentaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!