Meest recente artikelen

Wat zit er in de keukenkast van Pascale Naessens?

Waarom zweert Pascale bij dit lekkers?

Wat zit er in de keukenkast van Pascale Naessens? Artikel

Pascale Naessens is special guest in de nieuwe Libelle Lekker! Razend nieuwsgierig trekken we haar keukenkast open, om daar een schat aan lekkers terug te vinden. Waarom zweert zij bij deze producten?

1. Zwarte peper – “Ruwer, scherper en karaktervoller dan z’n witte broertje. Het stofje piperine in zwarte peper zorgt voor een betere spijsvertering en opname van belangrijke voedingstoffen.”

2. Olijven – “Olijven zijn ideaal omdat je ze goed kunt combineren met verschillende producten. Het zijn goede vetten die geen cholesterol bevatten. Bovendien zijn ze ideaal als hapje omdat ze je relatief snel een verzadigd gevoel geven.”

3. Noten – “Alom inzetbaar. Als tussendoortje of om een gerecht meer body te geven. Noten zijn makkelijk om achteraf overheen te strooien. Bovendien zitten ze vol onverzadigde gezonde vetten.”

4. Aubergine – “Aubergine is een intrigerende groente. Je hoeft ’m niet altijd te zouten om ’m minder taai te krijgen. Smeer ’m goed in met olijfolie en je kunt er heerlijke bereidingen mee maken.”

5. Olijfolie – “Olijfolie bestaat uit onverzadigde vetten en die zijn hartstikke gezond. Ik gebruik olijfolie altijd in koude gerechten en ga telkens op zoek naar extra vierge van een ander type olijf. Zo blijf ik nieuwe smaken ontdekken.”

6. Basilicum – “Ik heb altijd verse kruiden in huis. Aan het begin van de zomer plant ik er een heleboel zodat ik altijd m’n gerechten met iets fris groen kan afwerken.”

7. Pijnboompitten – “Pijnboompitten bestaan voor 60% uit onverzadigde vetten en zijn dus goed voor je. Meestal bruinen we ze in een pan, maar dan branden ze snel aan. 12 minuutjes in een oven op 180°C werkt eigenlijk makkelijker.”

8. Zaden – “Ik koop verschillende zaden en meng ze door elkaar in een pot. Elke ochtend schep ik vier eetlepels bij m’n fruit en zo slok ik meteen voldoende vezels op. Naast gezonde vetten, zitten ze ook boordenvol vitaminen. Het zijn echt weerstandboosters.”

9. Kurkuma – “Dit gouden kruid is warm, kruidig en een tikje bitter. Het bezorgt je gerechten een diepgele kleur en extra smaak. Kurkuma is familie van gember waaraan verschillende heilzame eigenschappen worden toegeschreven.”

10. Kokosmelk – “Kokosmelk is niet het water dat in de kokosnoot zit, maar geraspt kokosvlees. Kokosmelk bevat goede verzadigde vetten. Ze zijn makkelijker afbreekbaar voor de lever en verhogen de cholesterol in het bloed niet. Het vet wordt dus met andere woorden gebruikt voor energie en wordt niet opgeslagen in je lichaam.”

11. Rode en groene currypasta – “Curry’s zijn zo dankbaar als het snel moet gaan. Gooi wat groenten in een pan, voeg een lepel curry toe en in tien minuten tijd heb je een heerlijk geurend stoofpotje.”

12. Fondantchocolade – “Denk ik aan dessert? Dan denk ik aan chocolade. Wel kies ik altijd voor minimum 85% cacao. Omdat ik zo weinig suiker eet, vind ik dit intussen al zoet genoeg.”

13. Courgette – “Deze praktische groente blijft relatief lang goed, is heerlijk om te marineren en past bijna overal bij. In plakjes of in sliertjes.”

14. Avocado – “Een avocado past overal bij omdat het tjokvol goede onverzadigde vetten en mineralen zit. Het is goed voor de huid, cholesterolverlagend, beschermt tegen kanker en smaakt bovenal heerlijk.”

15. Tomaten en kerstomaatjes – “Uit onderzoek blijkt dat gare tomaten nog gezonder zijn dan rauwe. Tomaten bevatten het antioxidant lycopeen dat de schadelijke vrije radicalen in ons lichaam helpt te verwijderen. Bij het koken van tomaten komt er meer lycopeen vrij dan bij rauwe tomaten.”

16. Citrusvruchten – “Citroenen en limoenen heb ik al-tijd liggen. Ze zijn niet alleen lekker bij vis, maar je krijgt er ook een dosis vitamine C mee binnen en ze helpen om vetten beter te verteren.”

17. Broccoli – “Een zalige groente die snel klaar is. Ik kook ’m zelden, maar snij ’m in kleine stukjes en stoof ’m dan kort aan in olijfolie.”

18. Halloumi en feta – “Feta is m’n lievelingskaas die ik graag verwerk in gerechten op het einde, maar evengoed door warme gerechten roer zodat die heerlijk smelt. Halloumi is dan weer fantastisch om te grillen. Ik hou van de textuur. Beide kazen bewaren lang en heb ik daardoor altijd in huis om last minute iets lekkers te bereiden.”

19. Sojasaus – “Met deze smaakmaker haal je snel en doeltreffend de Oosterse keuken in huis. Het vormt de ideale vervanger van zout, maar kies ook hier voor kwaliteit.”

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen