Meest recente artikelen

Bewezen: je plekje op restaurant heeft invloed op hoe gezond je er eet

Dat blijkt uit een Amerikaanse studie.

Bewezen: je plekje op restaurant heeft invloed op hoe gezond je er eet Artikel

Iedereen gaat weleens graag uit eten. Uiteraard probeert iedereen het beste tafeltje te veroveren, maar wist je dat dat plekje meer invloed heeft dan je denkt?

Eetgedrag

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat waar je zit op restaurant, een enorm effect heeft op je eetgedrag. Dat werd onderzocht in 27 restaurants met verschillende tafeltjes. Mensen die aan een hoge tafel met barkrukken zaten, aten vaker een salade, net zoals bezoekers die op een plek zaten waar veel mensen hen konden zien. Bezoekers die dan eerder een tafeltje kozen in een hoekje of aan de rand van het restaurant, bestelden sneller een ongezondere maaltijd.

Gezond op restaurant

Je tafel op restaurant beïnvloedt dus je eetgedrag zonder dat je het zelfs beseft, maar er zijn ook dingen waar je bewust voor kunt kiezen om gezonder uit eten te gaan. Deze tips helpen je alvast op weg!

  • Let op wat je drinkt: wat veel mensen wel weten, maar niet echt bij stilstaan, is dat sommige drankjes echte dikmakers zijn. Neem je een glas wijn? Geniet ervan, maar neem er dan best een glaasje water naast in plaats van frisdrank.
  • Eet rustig: op restaurant gaan staat niet gelijk aan een marathon lopen. Geniet rustig van je bordje, zo zul je automatisch minder eten én je maaltijd zal beter verteren.
  • Mijd de tv: als je eet op een plek waar de televisie aanstaat, ga er dan niet vlakbij zitten. Het is bewezen dat mensen die tv kijken tijdens de maaltijd, meer en ongezonder eten.
  • Eet met stokjes: kies je voor een Aziatische maaltijd? Probeer dan met stokjes te eten! Zo eet je automatisch een stuk trager én minder.
  • Dessert? Vraag jezelf af of je nog honger hebt: misschien kun je een nagerechtje delen met je tafelgenoot. Zo heb je toch nog een zoetje gehad, maar aan de helft van de calorieën.

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen