Meest recente artikelen

Wat kun je eten op Tomorrowland?

Onze redactrice ging voorproeven!

Wat kun je eten op Tomorrowland? Artikel

Niks mis met een lekker pakje friet, maar mag het ook ietsje meer zijn op een festival? Tomorrowland is een van die festivals die al langer de gastronomische toer opgaat. Wij gingen deze editie alvast voorproeven!

Tastes of the world

Het culinaire luik van Tomorrowland kreeg niet voor niks de naam 'Tastes of the World'. Elk jaar smullen hier mensen van maar liefst 218 verschillende nationaliteiten.

De meer dan 1000 lopende meter aan food- en drinkstands leverde het festival in 2016 de Culinary Innovator Award van Gault&Millau op. Sindsdien is de internationale menukaart nog elk jaar uitgebreid.

Wat kun je eten op Tomorrowland?

 

Dinner with a view

Uniek voor een festival: je kunt het groene gras even omruilen voor een comfortabele stoel in een restaurant mét bediening aan tafel! In het Tomorrowland-restaurant geniet je van culinaire hoogstandjes van (sterren)chefs én een fantastisch uitzicht.

  • In het Secret Resto serveert een topchef een geheim etentje voor twaalf hooggeplaatste gasten. De opbrengst hiervan gaat volledig naar het goede doel. Benieuwd welke chef er aan het fornuis staat? Je ontdekt het in deze video.
  • Wie zijn dansvoeten toch niet onder tafel wil schuiven, kan zich laten verleiden door Beat, een succesconcept waarbij chefs uit Las Vegas je honger stillen met een dancing dinner op steengoede beats.
  • Een dessertje? Daar zorgt de beste patissier ter wereld voor. Roger Van Damme pakt dit jaar uit met vers gedraaid vanille-ijs, aardbeien en Luikse wafels. Hier vertelt hij wat hij het belangrijkste vindt op een festival.
  • Ook Seppe Nobels laat je proeven van het lekkerste uit z'n groentekeuken. Hij vertelt wat hij zo fijn vindt aan Tomorrowland in deze video.
  • Nick Bril van The Jane zet dit jaar zijn schouders onder het Aperto-restaurant. "Ik heb vertrouwen in onze Belgische producten, en combineer die met internationale trends. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor een originele oesterbereiding en een ceviche met avocado en frisse zuren. Dat kan iedereen wel smaken!"

Wat kun je eten op Tomorrowland? 1

Voor ieder wat wils

Lamsbagels van De Pastorale**, burrata van kaasaffineurs Van Tricht, veggie kebab van Greenway, sushi van Ko'uzi, lasagne van Peppe & Marcus, maar ook Marokkaanse chips, Vietnamese rice bowls en Japanse noedelburgers… Ja, het wordt een smaakvolle editie!

Toch liever frieten en bier? Je bent niet alleen. Elk weekend gaan er in De Schorre 1 miljoen pintjes, 175.000 pakjes friet en 75.000 hamburgers over de toonbank!

Wat kun je eten op Tomorrowland? 2

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen