Recept

Citroentaart (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verfrissend dessert

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden, klop het ei los en doe het in het kuiltje. Doe er de blokjes boter bij. Meng tot een kruimelig deeg. Kneed kort door tot een samenhangend deeg. Vorm een bal en duw die plat. Leg een halfuur in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een springvorm (24 cm diameter) in met boter. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 26 cm. Leg in de vorm en druk de rand goed aan. Beleg met bakpapier en bonen. Bak de bodem 15 minuten in de oven. Verwijder papier en bonen, en laat afkoelen.

  3. 3

    Spoel de citroenen. Rasp de schil van 1 citroen en haal reepjes schil van de andere met een zestemesje. Pers beide citroenen. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa en roer er de melk door. Roer er het citroensap en de citroenrasp door.

  4. 4

    Zet de oventemperatuur op 140°C. Giet de vulling op de taartbodem en bak 30 minuten in de oven. Ontvorm, laat afkoelen en garneer met citroenzeste.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroentaart (2)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!