Meest recente artikelen

De ultieme barbecuetips van grillmaster Peter De Clerq

Want als voormalig wereldkampioen BBQ kan hij het weten

  • Deel dit artikel:
De ultieme barbecuetips van grillmaster Peter De Clerq Artikel

De voormalige wereldkampioen BBQ, Peter De Clerq, deelt zijn ultieme barbecuetips met jou! Zo maak je zeker indruk op je vrienden en kunnen jullie samen genieten van een heerlijke barbecue.

Welke barbecue?

Peter De Clerq houdt van zijn open barbecue: “Het is niet alleen gezellig, deze barbecue zorgt er ook voor dat vlees nooit rechtstreeks in contact komt met de vlammen.” Ben je een beginner? Dan raadt hij een bolvormige barbecue met deksel aan, zoals een Weber barbecue. Bovendien grillt Peter liever op echte stukken hout, zoals peren-of olijvenhout, dan met houtskool. “Houtskool is al verbrand, daar zit geen smaak of aroma meer in”, vindt hij, “in tegenstelling tot echt hout.”

Maak het jezelf gemakkelijk en koop een aanmaakkoker om je hout of briketten snel te verhitten. Het kost niet veel en is echt handig. Klaar met grillen? Reinig je rooster als het nog warm is met een stuk citroen of ananas. De zuren breken de vetten af. Reinig dan pas met een schuursponsje.

Welke producten?

Peter houdt van streekproducten en vlees van lokale kwekerij: “Ik hou van kwaliteit, van duurzame voeding die niet de hele wereld heeft afgereisd om op je bord te geraken.” Ga dus eens langs op de lokale markt of boerderij.

Om zijn gerechtjes een heerlijk aroma te geven gebruikt Peter vuurkruiden of houtsnippers. Ideaal voor als je houdt van die typische barbecuegeur. Probeer het bijvoorbeeld eens in dit recept.

 

Hoe bereiden?

Zorg dat je kookt met verse producten en ze veilig bewaart, zodat niemand ziek wordt. “Als je een vleesplank gebruikt om rauw vlees te snijden, draai die dan om voor het gare vlees”, raadt Peter aan. “Kruisbesmettingen gebeuren sneller dan je denkt.” Lees er meer over in dit artikel.

Wacht ook lang genoeg met bakken, tot je vuur de perfecte temperatuur heeft en je je vlees, vis of groenten erop legt. Harde groenten, zoals wortelen, asperges of bloemkool kun je het best even stomen voor je ze grilt. Andere groenten wrijf je in met wat grillolie voor je ze roostert.

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen