Meest recente artikelen

6 lekkere reisbestemmingen voor foodies

Aanbevolen door Macaron Manon

6 lekkere reisbestemmingen voor foodies Artikel

Als Macaron Manon en haar vriend op reis gaan, staat lekker eten echt centraal. "We gaan telkens op zoek naar de lekkerste bestemmingen en laten ons dan helemaal onderdompelen in de lokale eetcultuur. Van leuke foodmarktjes, tot hippe eetplekjes of pasta van la mamma, heerlijk! Dit zijn mijn favoriete reisbestemmingen."

1 Bologna

6 lekkere reisbestemmingen voor foodies

Bologna is misschien wel dé culinaire hoofdstad van Italië. Het is de bakermat voor de echte pasta Bolognese. En die verschilt toch wel wat van de versie die wij kennen. In Bologna gaan ze voor een echte rijke ragout, met spek of pancetta, wortel, selder , ui, look, wijn en gehakt. Eigenlijk komen er zelfs helemaal geen tomaten aan te pas! De smaak is overheerlijk. Verder vind je in de stad tal van lekkere delicatessenzaken (proef van de mortadella!) en plekjes voor de perfecte aperitivo.

2 Singapore

6 lekkere reisbestemmingen voor foodies 1

Singapore is een smeltkroes van allerlei culturen en keukens van Azië. Je vindt er de bekende Singapore Sling cocktail, fantastische bao buns maar ook lokale specialiteiten als chili en black pepper crab en Singapore noodles. In de Chinese wijk vind je zelfs een marktstalletje met een Michelinster!

6 lekkere reisbestemmingen voor foodies 2

3 Valencia

6 lekkere reisbestemmingen voor foodies 3

Wie Valencia zegt, kan niet anders dan meteen aan paella denken. De originele versie wordt echter niet gemaakt met mosselen, kip en gamba’s maar met groene bonen, konijn en slakken. Alles wordt gebakken en gaar gekookt in een heerlijke rijke bouillon. Om duimen en vingers bij af te likken!

Laat je ook verleiden tot de vele lekkere tapas met een agua Valenciana of breng een bezoek aan de grootste overdekte markt van Europa, ‘El Mercado Central’.

4 Normandië

6 lekkere reisbestemmingen voor foodies 4

Enkele jaren geleden ging ik op oestertrip naar de Normandische kust. Het weer was guur en het waaide stevig maar de ervaring was fantastisch. Oesters eten zo recht van de oesterbanken, zalig!

5 Bali

6 lekkere reisbestemmingen voor foodies 5

Ondanks dat het eiland Bali niet zo heel groot is, vind je er ontzettend veel lekkere eetplekjes. Van de authentieke Babi panggang (varkensvlees aan het spit) in de dorpjes tot de hippe poké bars en terrasjes met kleurrijke smoothie en fruitbowls van Canggu en Ubud. Pure verwennerij voor het oog én voor de smaakpapillen!

6 Mexico

6 lekkere reisbestemmingen voor foodies 6

De hype van het Mexicaanse eten druppelt stilaan ook bij ons binnen. Ik vertrek bijna naar deze prachtbestemming en kan alvast niet wachten om me te goed te doen aan de lokale specialiteiten. Denk daarbij aan pork pilbil over sopa de lima, taco’s en frozen margarita’s. Dat kan toch niet slecht zijn?!

  • Deel dit artikel
Alles over Macaron Manon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen