Meest recente artikelen

Met deze simpele trucjes maak je meer plaats op je aanrecht

En ze zien er nog eens mooi uit ook!

Met deze simpele trucjes maak je meer plaats op je aanrecht Artikel

Koken in een keuken waar je te weinig ruimte hebt op je aanrecht, kan snel frustrerend zijn. Gelukkig zijn er enkele makkelijke trucjes waarmee je snel plaats vrijmaakt. En ze zien er nog eens mooi uit ook!

Een grote, ruime keuken: het is jammer genoeg niet aan iedereen gegeven. Zeker als je in een kleiner huis of appartement woont, kan alles snel opstapelen op je aanrecht waardoor er nog maar weinig plaats overblijft om gezellig te koken. Probeer daarom deze ruimtebesparende tips eens!

1. Installeer een rek in je keuken

Waarschijnlijk dé makkelijkste oplossing om snel plaats op je aanrecht te winnen, is een mooi rek aan de muur hangen. Zet er potten, servies en (verse) kruiden op, én je kunt er met haakjes ook heel makkelijk potten, pannen en kookgerei aanhangen.

2. Hang een magnetische strip op

Superhandig, zo'n strip om keukengerei aan te bevestigen! Je hangt er simpelweg je messen en andere magnetische spullen aan op, zo heb je meer plaats op je aanrecht. Veilig én makkelijk, omdat je zo ineens alles bij de hand hebt.

3. Investeer in extra meubilair

Als je extra plaats hebt om ze te zetten, tenminste. Kasten, keukeneilanden op wieltjes of zelfs rekjes kunnen ongelofelijk veel ruimte besparen op je aanrecht. Je kunt ze zetten waar je maar wilt, en dat maakt de investering extra fijn. Afhankelijk van de grootte en de kwaliteit die je wilt, zijn er hele betaalbare exemplaren te vinden!

4. Gebruik stapelbare potjes en doosjes

Je houdt er je ingrediënten mee vers, ze besparen veel ruimte én ze zien er bovendien mooi uit: stapelbare potten in je keuken brengen alleen maar voordelen met zich mee!

5. Haal onnodige dingen van je aanrecht

Drink je elke dag een lekkere kop koffie van je koffiemachine? Dan heeft het toestel z'n plekje op je aanrecht verdiend. Heb je echter machines die je maar zelden gebruikt, haal ze dan weg van je keukenaanrecht en berg ze ergens anders op. Simpel, maar heel effectief!

Bekijk ook zeker onze andere handige keukentips- en tricks!

Volg Libelle Lekker op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen