Recept

Chocolade-kokostaart met passievrucht en banaan

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en klop de dooiers samen met de suiker op tot een gladde ruban. Klop de eiwitten stijf. Schep eerst de kokosschilfers en daarna de eiwitten voorzichtig onder de ruban. Voeg een snuifje zout toe. Schep het beslag op de bodem en duw het ook een beetje tegen de randen van een beboterde en bebloemde taartvorm. Schuif 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, ontvorm en laat afkoelen.

 2. 2

  Breng de slagroom en het passievruchtensap zachtjes aan de kook in een steelpannetje. Neem van het vuur en voeg de chocolade toe, laat smelten en roer voorzichtig met de garde om.

 3. 3

  Klop de dooiers samen met de suiker tot een gladde ruban en schep voorzichtig onder de gesmolten chocoladecrème. Giet in de mengkom van een keukenrobot en laat 10 à 15 minuten op gemiddelde snelheid draaien tot de chocoladecrème op kamertemperatuur is. Stort in de kokosbodem en schuif 4 à 5 uur in de koelkast.

 4. 4

  Snij de banaan in plakjes en lepel het vruchtvlees van de passievruchten eruit. Dresseer er de taart mee en werk af met extra kokosschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade-kokostaart met passievrucht en banaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!