Meest recente artikelen

Weet jij in welk sinterklaassnoepje de meeste calorieën zitten?

Speculaas, marsepein, chocoladefiguurtjes of letterkoekjes?

Weet jij in welk sinterklaassnoepje de meeste calorieën zitten? Artikel

Wie zoet is, krijgt op 6 december handenvol lekkers. Maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in al dat snoepgoed op tafel? Wij zochten het voor je uit.

Letterkoekjes

Ben jij verzot op letterkoekjes, 'nic-nacjes' of 'mokjes'? Lucky you! De lekkere koekjes bevatten namelijk maar 5 kcal per stuk. Valt reuze mee, maar dan hebben we de hoge 'kom-ik-neem-er-nog-eentje-factor' niet meegerekend, natuurlijk…

Speculaas

Wij Belgen zijn terecht trots op onze speculaas (of was het nu 'speculoos'?), en ook Sinterklaas is duidelijk grote fan. Een koekje van 20 gram bevat ongeveer 100 kcal, wat betekent dat je al gauw 500 kcal binnen hebt als je die grote sintfiguur hebt opgesmikkeld.

Chocolade

Wat zou 6 december zijn zonder massa's chocolade? Het favoriete strooigoed van Sinterklaas zijn chocoladecenten, met zo'n 32 kcal per stuk. De echte bommetjes zijn chocoladeletters en holle mannetjes: als je kiest voor een fondantletter, eet je ongeveer 565 kcal per 100 gram en melkchocoladeletters en letters van witte chocolade bevatten ongeveer 585 kcal per 100 gram.

Marsepein

Eet jij het liefst van al een marsepeinen figuurtje op 6 december? Met zo'n mannetje van 25 gram kom je al snel aan 140 kcal. Maar hé, amandelen zijn gezond, toch? 😉

Zelf Sinterklaaslekkers maken met deze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen