Na een heerlijke herfst-of winterwandeling verlangen wij naar een kom dampende soep. Bij voorkeur vergezeld van lekkere croques (met gesmolten kaas) om stevig je tanden in te zetten. Alleen al daarvoor zou je gaan wandelen, toch?
4 x lekkere croques
Croque met rosbief en gekaramelliseerde ui
Croque met brie en boschampignons
Geen soep zonder lekkere toppings!
Croutons
Verhit een royale portie olijfolie in een pan en pers er een teentje knoflook boven uit. Snij 2 sneetjes oud brood in blokjes, en voeg toe aan de olijfolie. Bak krokant aan alle kanten. Kruid nog met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
Crumble van zaden en pitten
Rooster 2 el pompoenpitten, 1 el zonnebloempitten, 1 el sesamzaadjes, en 1 el chiazaad in een droge pan. Voeg eens ze beginnen kleuren 2 el panko, 2 el gepofte quinoa, 2 el gehakte peterselie en olijfolie toe. Kruid nog met peper en zout.
Gezouten popcorn met Provençaalse kruiden
Verhit 1 el maïsolie in een kookpot met deksel, voeg er 25 g popcornmaïs toe en zet het deksel op de pot. Schud met de pan en luister tot het poffen van de popcorn gestopt is. Haal het deksel weg en kruid met zout en 1 kl Provençaalse kruiden.
Feta met kruidenmengeling
Verbrokkel 200 g feta en meng met 1 el gehakte peterselie, 1 el gehakte munt en 1 el gehakte oregano.
Noten met blauwschimmelkaas
Rooster 2 el walnoten, 2 el hazelnoten, en 2 el cashewnoten in een droge pan. Haal uit de pan en hak grof, meng met 120 g verbrokkelde blauwschimmelkaas (gorgonzola of stilton).
Mascarpone met pesto
Rooster 50 g pijnboompitten in een droge pan. Hak 1 bosje basilicum grof. Doe de pijnboompitten, 50 g parmezaan, 1 teentje knoflook, het basilicum en olijfolie in een blender. Mix fijn. Voeg nog olijfolie toe tot de gewenste dikte van pesto. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer 250 g mascarpone los, lepel er wat pesto over.