Tosti met geroosterde pompoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tosti met geroosterde pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk herfstige croque, die ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in plakken van ongeveer een centimeter dik. Verwijder de zaadlijst, de schil mag eraan blijven. Leg op een ingevette ovenschaal. Kruid met peper, zout, chilipoeder en sprenkel er olijfolie over. Zet gedurende 15 tot 25 minuten in de oven, tot de pompoen gegrild en zacht is.

  2. 2

    Haal de pitjes uit de granaatappel. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof, tot ze goudbruin zijn. Rooster de sneetjes brood op de grill of in de broodrooster. 

  3. 3

    Smeer de hummus op de sneetjes geroosterd brood. Leg er de gegrilde pompoenplakjes op, werk af met pesto, pijnboompitjes en granaatappelpitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in plakken van ongeveer een centimeter dik. Verwijder de zaadlijst, de schil mag eraan blijven. Leg op een ingevette ovenschaal. Kruid met peper, zout, chilipoeder en sprenkel er olijfolie over. Zet gedurende 15 tot 25 minuten in de oven, tot de pompoen gegrild en zacht is.

  2. 2

    Haal de pitjes uit de granaatappel. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof, tot ze goudbruin zijn. Rooster de sneetjes brood op de grill of in de broodrooster. 

  3. 3

    Smeer de hummus op de sneetjes geroosterd brood. Leg er de gegrilde pompoenplakjes op, werk af met pesto, pijnboompitjes en granaatappelpitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.