Recept

Appeltaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Altijd lekker, zo'n appeltaart.

bereiding
  1. 1

    Meng bloem, zout en suiker in een kom. Voeg het ei, de boter en 3 el ijskoud water toe. Kneed met koude handen (!) tot een samenhangend deeg. Voeg nog wat extra water toe als het deeg te korrelig blijft. Rol tot een bal en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten. 

  2. 2

    Meng de kaneel en de suiker onder de appelblokjes en laat even een uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de koelkast en laat nog een paar minuten rusten als het nog te hard is. Strooi bloem op een werkblad en rol het deeg uit tot 3 mm dik. Leg het over het ingevette bakblik, druk aan op de bodem en langs de zijkanten en snij het overtollige deeg weg. Bedek met vershoudfolie en zet terug in de koelkast.

  4. 4

    Rol het overgebleven deeg weer uit tot 3 mm dik. Maak vlechtjes of lange reepjes van het deeg, gebruik uitsteekvormpjes om figuurtjes uit het deeg te drukken.

  5. 5

    Haal de taartbodem uit de koelkast en vul met het appelmengsel. Strooi er de gehakte noten en rozijnen over. Verdeel de vlechten of reepjes en de figuurtjes over de taart. Bestrijk de hele bovenkant met het eigeel. Bak de taart 30 à 40 minuten in de oven.
    Lekker met karamelsaus of wat slagroom.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appeltaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!