Meest recente artikelen

Origineel: deze koekjes maak je met échte herfstbladeren

Herfstkoekjes 2.0

  • Deel dit artikel:
Origineel: deze koekjes maak je met échte herfstbladeren Artikel

Neem op de volgende herfstwandeling de mooiste bladeren mee, want je kan ze nog gebruiken voor deze prachtige koekjes. Ideaal voor bij een grote tas stomende chocolademelk.

Zo pak je ‘t aan

  1. Was de bladeren zoals je sla zou wassen. Wees wel voorzichtig zodat ze volledig blijven
  2. Zorg ervoor dat ze helemaal droog zijn voor je ze gebruikt
  3. Maak je favoriete koekjesdeeg (zorg er wel voor dat je er koekjes uit kan steken. Deeg dat erg rijst of brokkelt gebruik je maar beter niet voor dit recept)
  4. Leg de bladeren op het deeg en rol er voorzichtig over met een deegrol
  5. Volg de rand van het blad met een scherp mesje en verwijder het blad voorzichtig van het deeg
  6. Leg de koekjes op een bakplaat en bak zoals normaal
  7. Voilà: prachtige herfstkoekjes waar je mee kan stoefen op Instagram ;-)

Tips

  • Kies verse bladeren die je nog goed kan buigen. Dorre bladeren zijn niet geschikt, omdat ze te makkelijk scheuren en breken
  • Als je cleane randjes wilt, kan je de bladeren enkel gebruiken voor de nerven en de koekjes uitsteken met vormpjes

(Bron: www.epicurious.com)

Gebruik deze recepten als basis:

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Zandkoekjes

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Boterkoekjes

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Honingspeculaasjes

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Slinger van gemberkoekjes

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen