Meest recente artikelen

Pompoen uithollen: zo doe je het

Klaar om te versieren!

Pompoen uithollen: zo doe je het Artikel

Wil je met Halloween graag een enge pompoen aan de voordeur te zetten? Dankzij dit stappenplan wordt je pompoen uithollen een fluitje van een cent. En met het vruchtvlees maak je nadien natuurlijk heerlijke gerechten.

Jack-O'-Lanterns, zoals de Amerikanen uitgeholde pompoenen noemen, zijn hét symbool voor Halloween, en ze staan geweldig voor je deur. Maar voor je die enge gezichtjes eruit kunt beginnen snijden, moet je eerst die gigantische pompoen uithollen. Zo pak je het aan.

Verwijder de bovenkant van de pompoen met een gekarteld mes

Zo heb je grip en maak je minder kans op uitglijden. Deze stap neem je beter zelf voor je rekening; de kinderen kunnen wél gerust meehelpen met het uithollen van het hoedje.

Laat de kinderen de binnenkant van het hoedje uitschrapen

Het hoedje ontdoen van de vezels en zaden die er aan hangen is een ideaal werkje voor kinderhandjes. Laat ze zich helemaal uitleven tot er zo weinig mogelijk vezels overblijven en de binnenkant er zo glad mogelijk uitziet. Indien nodig kun je restjes nog even wegschrapen met een lepel.

Lepel de pompoen leeg met een ijsschep

Jep, dat lees je goed: een ijsschep is dé tool om een pompoen het makkelijkst en snelst uit te hollen. De randen zijn scherper dan die van een gewone lepel en zo'n ijsschep ligt stevig in de hand. Bovendien verwijder je op deze manier heel wat meer pompoenpitten en vezels tegelijk. Ideaal!

Verwijder niet enkel de vezels, maar schraap ook een deel van het vruchtvlees weg tot je een rand hebt van zo'n 2,5 cm dik. Als je later een kaars of lichtje in de pompoen zet, geeft dat het mooiste resultaat.

Nog slimmer: begin onderaan

Onze art director Sarah kwam met de volgende tip: "In plaats van het hoedje van de pompoen te snijden en 'm langs boven uit te hollen, kun je ook onderaan een gat in de pompoen snijden en langs daar beginnen. Het voordeel? Je zet de pompoen gewoon op een schaal over de kaars heen. Veel stabieler, geen gedoe met wiebelige kaarsjes én je brandt je vingers niet bij het aansteken ervan."

De pompoenpitten kun je nog gebruiken

Haal ze tussen de vezels uit, spoel ze schoon, laat ze drogen en rooster ze. Zo maak je een heerlijke herfstige snack! Je kunt er daarnaast ook pesto van maken of een gezonde granenreep. Meer ideetjes lees je hier.

En met het vruchtvlees maak je deze heerlijke recepten

Wanneer je klaar bent met je pompoen uithollen, heb je natuurlijk een heleboel vruchtvlees over. Daar kan je deze heerlijke recepten mee maken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen