Meest recente artikelen

Pompoen uithollen: zo doe je het

Klaar om te versieren!

Pompoen uithollen: zo doe je het Artikel

Wil je met Halloween graag een enge pompoen aan de voordeur te zetten? Dankzij dit stappenplan wordt je pompoen uithollen een fluitje van een cent. En met het vruchtvlees maak je nadien natuurlijk heerlijke gerechten.

Jack-O’-Lanterns, zoals de Amerikanen ze noemen, zijn hét symbool voor Halloween, en ze staan geweldig voor je deur. Maar voor je die enge gezichtjes eruit kan beginnen snijden, moet je eerst die gigantische pompoen uithollen. Zo pak je het aan:

Verwijder de bovenkant van de pompoen met een gekarteld mes

Zo heb je grip en maak je minder kans op uitglijden. Deze stap neem je beter zelf voor je rekening; de kinderen kunnen wél gerust meehelpen met het uithollen van het hoedje.

Laat de kinderen de binnenkant van het hoedje uitschrapen

Het hoedje ontdoen van z’n inhoud is een ideaal werkje voor kinderhandjes die zich graag vuilmaken. Laat ze zich helemaal uitleven tot er zo weinig mogelijk vezels overblijven en de binnenkant er zo glad mogelijk uitziet. Indien nodig kan je restjes nog even wegschrapen met een lepel.

Lepel de pompoen leeg met een ijsschep

Jep, dat lees je goed: een ijsschep is dé tool om een pompoen het makkelijkst en snelst uit te hollen. De randen zijn scherper dan die van een gewone lepel en zo’n ijsschep ligt stevig in de hand. Bovendien verwijder je op deze manier heel wat meer pompoenpitten en vezels tegelijk. Ideaal! Verwijder niet enkel de vezels, maar schraap ook een deel van het vruchtvlees weg tot je een rand hebt van zo’n 2,5 cm breed. Als je later een kaars of lichtje in de pompoen zet, geeft dat het beste resultaat.

En met het vruchtvlees maak je deze heerlijke recepten

Wanneer je klaar bent met je pompoen uithollen, heb je natuurlijk een heleboel vruchtvlees over. Daar kan je deze heerlijke recepten mee maken. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen