Meest recente artikelen

Uitgetest: 5 ultieme timesavers in de keuken

De testers

Uitgetest: 5 ultieme timesavers in de keuken Artikel

Jolien, Natalie en Sofie zijn zeven dagen op zeven bezig met eten, thuis én op de redactie. Deze keer gaan ze op zoek naar de ultieme timesavers. Want ook met weinig tijd kun je lekker en gezond koken.

5 timesavers in de keuken

1. De slowcooker

Tijd besparen met iets dat 'slow' gaat? Dat kan met een slowcooker. Je doet al je ingrediënten er 's ochtends in, en laat 'm een hele dag (lees: zo'n 8 uur) zijn ding doen. 's Avonds is je eten klaar.

Jolien: "De belangrijkste vuistregel die je dus best in je achterhoofd houdt als je met een slowcooker aan de slag gaat is dat vocht niet wegkookt zoals anders wel het geval is. Gebruik dus minder vloeistof dan in het oorspronkelijke recept. Wil je bijvoorbeeld rijst of pasta meekoken om er een volwaardige maaltijd van te maken? Dan voeg je best wél wat extra water toe. Algemeen rekent men per eetlepel rauwe rijst ook een eetlepel kookvocht (water, maar tomatenpuree kan bijvoorbeeld ook)."

> Hier ontdek je alles over koken in een slowcooker

2. Scherpe messen als ultiem gereedschap

Een van dé ultieme timesavers in de keuken is een scherp mes. Je snijdt niet alleen makkelijker, maar ook een pak sneller.

7 dingen die je nóóit mag doen met je messen

3. Meal prepping

Een paar uurtjes kokkerellen in het weekend maakt een wereld van verschil op hongerige weekavonden. Plan 1 of 2 maal per week een grote kooksessie in, zodat je jezelf de rest van de week niet te veel moet aantrekken van wat je op tafel gaat toveren.

> Ontdek hier hoe je je meal prepping sessies het best organiseert

4. Spaghetti carbonara

Pasta carbonara is dé snel-klaar-klassieker bij uitstek. Je hebt er bovendien weinig ingrediënten voor nodig.

> Meer pasta carbonara-recepten? Klik hier

5. Foodprocessor

Je hebt een hele resem apparaten die je helpen in de keuken. Eén van de bekendste is ongetwijfeld de foodprocessor. Deze machine is perfect voor maal- en hakwerk. Blenden kan ook, maar dan eerder voor sauzen met een iets vastere consistentie zoals pesto. Je kunt je keukenmachine met verschillende opzetstukken zo veelzijdig maken als je zelf wilt. Onze favoriet? Schijven met mesjes om bijvoorbeeld komkommer in plakjes te snijden (slicing disk) of worteltjes fijn te raspen (met de shredding disk).  Met de s-blade kun je ook makkelijk hummus, pesto of notenboter maken.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen