Meest recente artikelen

Dé zomertrend volgens Ilse D'hooge? IPA-bieren!

Ontdek de tips van chefs

Dé zomertrend volgens Ilse D'hooge? IPA-bieren! Artikel

Wat eten we deze zomer? Acht weken lang voorspellen bekende chefs en foodies dé trends en geven hun beste tips, tricks en adresjes prijs. Deze week is onze eigen Libelle-chef Ilse aan de beurt.

Wat wordt volgens jou dé zomertrend?

Libelle-chef Ilse D'hooge: "IPA-bieren – of India Pale Ale-bieren – zie ik helemaal doorbreken. Die ruiken heerlijk en bevatten veel meer hop dan andere bieren. Ook watermeloenzaden zijn een topper. Koop ze gepeld in de biowinkel, rooster ze en eet ze uit het vuistje of in een salade. Granen worden steeds populairder. Niet alleen quinoa is ingeburgerd, maar ook boekweit, spelt, bulgur,… Zelfs bonen worden weer hip, en hummus krijg je tegenwoordig in variaties van smaken. Ja, de vegetarische keuken is hipper en toegankelijker dan vroeger. Gelukkig maar! Proef zeker ook groentenspaghetti van courgette of wortel, bloemkoolcouscous en pompoenrijst. Zo is het extra makkelijk om gezond en lekker te koken."

Wat is jouw ultieme zonrecept?

Ilse: "Deze zomer ga ik zelf het een en ander uitproberen als een echte bartender. Ik wil mij een beetje verdiepen in de cocktailwereld."

Wat is jouw zomeradres?

Ilse: "Op een of ander terrasje of een zomerbar in Gent. Bar Gaston (Hurstweg 8), Kiosko (Hagelandkaai 40B), Kantien (Kanodreef 1), Mastouche (Schoolkaai)… keuze genoeg!"

Probeer alvast deze recepten

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen