Recept

Ovenschotel met ricotta en quinoa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de quinoa en doe ‘m samen met de bouillon in een pannetje. Bereid volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken in een zeef.

  2. 2

    Spoel de courgettes en snij met een mandoline in lange reepjes. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Hak de naaldjes van de rozemarijn grof. Spoel de kerstomaten.

  3. 3

    Verhit olijfolie in de pan en stoof de sjalot aan. Voeg er de knoflook, courgette en rozemarijn aan toe en schep enkele minuten om. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Laat de mozzarella goed uitlekken en snij in plakjes. Rasp de pecorino, en de schil van de citroen. Pers de citroen uit.

  5. 5

    Klop de eieren samen met de ricotta, plattekaas, het citroensap en de geraspte citroenschil los. Meng met de goed uitgelekte quinoa en het basilicum en breng op smaak met peper en zout. Leg dit in een ovenschaal en beleg met de gestoofde courgettemix, de tomaten en mozzarella. Bestrooi met pecorino en pijnboompitten en schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met knapperig stokbrood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met ricotta en quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!