Meest recente artikelen

Een werelds ontbijt

Een werelds ontbijt Artikel

Lekker 's ochtends ontbijten met een boterhammetje met choco of ham. Maar wat dacht je van een keer Japans of Amerikaans ontbijten?

Amerika

Een typisch Amerikaans ontbijt bestaat uit pancakes met uitgebakken spek en ahornsiroop. Vaak wordt er ook nog geroosterd brood en roerei bij geserveerd.

Recept: pancakes

 

Engeland

In Engeland houden ze wel van een stevig ontbijt. Een ontbijt bestaat daar vaak uit eieren, champignons, geroosterd brood, bonen, spek, worst, gegrilde tomaat en rösti.

Recept: Engelse eieren

 

Turkije

In Turkije wordt een licht ontbijt genuttigd. Standaard hoort hier feta, komkommer, ei, tomaat en pikante worst bij. Soms worden er nog toast, fruit en extra groenten bij gegeten.

Recept: toast met tomatensalsa en feta

Frankrijk

Een croissant, chocoladebroodje en stokbrood met boter en jam mogen niet ontbreken bij een Frans ontbijt. En het wordt nog lekkerder met een zelfgemaakt stokbrood.

Recept: meergranentokbrood


Hawai

Bij het Hawaiaanse ontbijt hoort vooral veel vers fruit, soms in combinatie met een bagel.

Recept: bagel met kiwi

 


Portugal

Koffie mag niet ontbreken bij een Portugees ontbijt en daarbij eten ze vaak een cakeje of gevulde croissant. De Portugezen die minder dol zijn op een zoet ontbijt, eten geroosterd brood bij de koffie.

Recept: appelcakejes


Denemarken

Echt Deens is een groot bord met roggebrood, plakken ham, salami en kaas, jam en paté. En als ze het echt af willen maken, zit er ook nog een schaaltje yoghurt met granola bij.

Recept: yoghurt met granola

Japan

In Japan wordt veel ontbeten met gestoomde of gestoofde groenten geserveerd met gekookte rijst. Vaak zit er ook nog een rauw ei bij en misosoep.

Recep: misosoep

 

Ijsland

In het koude Ijsland wordt warm ontbeten: havermoutpap afgewerkt met bruine suiker.

Recept: havermoutpap met bruine suiker

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen