Meest recente artikelen

Zo maak je Kerstmis onvergetelijk voor je kinderen

Zo maak je je kerstdiner kidsproof

Zo maak je Kerstmis onvergetelijk voor je kinderen Artikel

Met kerst verzamelt de hele familie zich rond de feesttafel. Supergezellig. Maar hoe maak je je kerstdiner ook onvergetelijk voor de kinderen? Wij verzamelden onze beste tips.

Hoe betrek ik mijn kinderen bij mijn kerstdiner?

Probeer je kinderen zo veel mogelijk te betrekken bij je kerstdiner. Tijdens de voorbereidingen kun je hen bijvoorbeeld vragen mooie kerstmenu's te knutselen en te helpen bij het koken en het dekken van de tafel. Hier vind je alvast enkele ideetjes. Ook tijdens het diner zelf kun je hen zo veel mogelijk betrekken. Kies bijvoorbeeld voor gourmet of fondue op het menu. Zo kunnen je kinderen zelf koken en zullen ze zich ook minder snel vervelen. Meer kindvriendelijke kerstmenu's vind je hier.

> Download hier gratis onze invulmenu's, naamkaartjes en cadeaulabels.

Wat kunnen kinderen drinken tijdens het kerstdiner?

Met Kerstmis is het feest voor iedereen. Laat je kind ook genieten van feestelijke drankjes. Denk bijvoorbeeld aan kinderchampagne, mocktails en druivensap.

Mag ik gerechten met alcohol bereiden?

Gerechten met alcohol kun je beter vermijden voor je kinderen. Zelfs wanneer je alcohol opwarmt, zal het nooit volledig verdampen. Maak dus steeds een kindvriendelijk, alcoholvrij alternatief. Dat kan meestal door de alcohol te vervangen door een beetje bouillon in hartige gerechten, en fruitsap in zoete gerechten.

Waar moet ik op letten bij het decoreren van mijn tafel?

Kaarsen en warme potten, pannen of schotels zijn zaken die gevaar kunnen betekenen. Zet deze zo ver mogelijk weg van de kinderen. Pas ook op met lange tafelkleden: daar kun je over struikelen. Vergeet verder geen aangepast bestek te voorzien voor de kleinsten.

Hoe zorg ik ervoor dat de kinderen zich niet gaan vervelen?

Zorg ervoor dat de kinderen bezig kunnen blijven. Leg bijvoorbeeld een papieren tafelkleed, stiften en kleurtjes op de kindertafel. Zo kunnen ze hun tafel mooi versieren. Toch zullen niet veel kinderen het geduld hebben om urenlang aan tafel te zitten. Voorzie daarom een speciaal hoekje met speelgoed en tekenspullen voor de kinderen. Daar kunnen ze zich tussen de gangen door uitleven.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen