Meest recente artikelen

De winnaar van onze Oogappelbak is bekend!

Bekijk hier het verslag van een spannende wedstrijd

De winnaar van onze Oogappelbak is bekend! Artikel

8 finalisten streden om de eer, maar er kon er maar eentje de bakoven van Bosch winnen. Bekijk hier het verslag van een spannende Oogappelbak-wedstrijd.

Op 5 oktober 2016 is het zover: de kandidaten van onze Oogappelbakwedstrijd komen, gewapend met bakvormen, kloppers en deegrollen, de kookstudio van Bosch binnen, klaar om de jury te overtuigen dat hun appeldessert het lekkerste is. Sommigen een beetje zenuwachtig, anderen zelfverzekerd, en al snel klinkt er enthousiast geroezemoes. Oogappelbakkers verstaan elkaar, zoveel is zeker.

Maak kennis met onze oogappelbakkers

Aan het kookeiland staan Hannah, Griet, Anne, Edward, Dominique, Magdalena, Caroline en Diede. Zij nemen het straks tegen elkaar op. Maar eerst nog een gezellige babbel met elkaar en met Libelle-chef Ilse. Wanneer we vertellen dat de wedstrijd straks live op Facebook te volgen zal zijn, klinkt er 'Oei oei!' Maar tegelijk is het  wel leuk dat ook de thuisblijvers kunnen volgen.

Maak kennis met onze kandidaten

Met de klok mee: Diede, Griet, Dominique, Magdalena, Hannah, Edward, Anne en Caroline.

Met de klok mee: Diede, Griet, Dominique, Magdalena, Hannah, Edward, Anne en Caroline.

Een Heel Belangrijke Jury

Aan een andere tafel nemen onze juryleden plaats: Sam (7) en papa Jorrit, Luuk (7,5) en papa Carl, en Nina (10) met papa Roel. Zij beslissen straks welk oogappeldessert het lekkerste is.

Sam ziet het helemaal zitten om al dat lekkers te proeven. “Ik eet heel graag appels. En ik heb ook al helpen appeltaart maken, maar toen heb ik in mijn vinger gesneden.” Oei!

Luuk is een beetje bang om te proeven. “Ik ben vergeten hoe appel smaakt. Ik heb dat al heel lang niet meer gegeten. Maar ik hoop dat er straks iemand een ijsje van appel maakt!”

Nina jureert met kennis van zaken. “Ik bak zelf graag, ik maak vaak cupcakes en taart. Ik denk dat het hier heel leuk gaat worden vandaag.”

Klaar? Start!

Al snel is iedereen supergeconcentreerd aan het werken en wordt de keuken gevuld met de lekkerste geuren. Presentator Andy doet een rondje en maakt kennis met alle kandidaten.

LIVE: Welkom bij de Libelle Lekker oogappelbak

De finale van onze Libelle Lekker oogappelbak gaat nu van start. Maak alvast kennis met de finalisten.

Posted by Libelle Lekker on Wednesday, October 5, 2016

De eerste taarten gaan in de oven, en terwijl we wachten tot ze klaar zijn, toont Libelle-chef Ilse hoe zij supersnelle appeltaart maakt.

LIVE: Snelle appeltaart van Ilse

Ilse maakt voor jullie een snelle appeltaart. Heerlijk!

Posted by Libelle Lekker on Wednesday, October 5, 2016

Alles is klaar, proeven maar!

Nu alle desserten klaar en afgekoeld zijn, is het aan de jury om te proeven. Een belangrijke taak. “Maar wel leuk”, vindt Sam, “want het is allemaal superlekker!”

Carl en Luuk

Carl en Luuk

Roel en Nina

Roel en Nina

Sam en Jorrit

Sam en Jorrit

En de winnaar is…

De jury is klaar met proeven en beraadslagen, het is tijd voor de bekendmaking van de winnaar van onze eerste Oogappelbakwedstrijd. En de winnaar is…

LIVE: En de winnaar is...

En de winnaar van de Libelle Lekker oogappelbak is...

Posted by Libelle Lekker on Wednesday, October 5, 2016

Proficiat Edward! En alle andere kandidaten, want ook jullie dessert was top!

Benieuwd naar de recepten? Binnenkort publiceren we ze in Libelle en op www.libelle-lekker.be. Hou dus zeker onze homepage in de gaten. Wil je nog wat sfeerbeelden bekijken? Dat kan op onze Instagram-account.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen