Meest recente artikelen

Cake bakken als de beste met Vandemoortele olie Zoete Keuken

Met de tips van Vandemoortele

  • Deel dit artikel:
Cake bakken als de beste met Vandemoortele olie Zoete Keuken Artikel
Vandemoortele

Samen met Vandemoortele

Ontdekken wat je allemaal kan met de nieuwe kookoliën van Vandemoortele?

Meer weten over de kookoliën van Vandemoortele? Klik dan hier.

Hoe bak je een cake die heerlijk luchtig uit de oven komt? Heel eenvoudig: met het perfecte deeg en met Vandemoortele olie Zoete Keuken.

Zo ga je te werk:

  • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Alleen zo bekom je een luchtige en lekkere cake.
  • Zeef de bloem voor je gaat mengen. Anders zal de cake niet rijzen.
  • Bestrijk ook de bakvorm met Vandemoortele olie Zoete Keuken . Zo komt hij makkelijker uit vorm en geef je de cake een knapperig korstje.
  • Zet de oven niet te warm – 180° is ideaal. Anders krijg je snel scheurtjes in je cake.
  • Open de oven nooit tijdens het eerste halfuur bakken. Anders zakt hij in.
  • Check met een satéspies of lang dun mes of de cake gaar is. Hangt er geen deeg meer aan als je ‘m er uit haalt? Dan is de cake gaar!

 Wist je trouwens dat je de boter in beslag makkelijk kunt vervangen door Vandemoortele olie Zoete Keuken (100 g boter = 90 ml Vandemoortele olie Zoete Keuken). Dat is niet alleen plantaardig maar heeft tal van voordelen: 

  • Je cake wordt niet droog, maar is lekker luchtig.
  • Olie is handig in gebruik, omdat het vloeibaar is en daarom ook makkelijk om de vorm mee in te vetten.
  • Je cake komt makkelijker uit de bakvorm.

En klaar is cake!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen