Recept

Trio van cake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor deze drie cakes start je met dezelfde basiscake. Ga jij voor citroencake met citroenglazuur, kaneelcake met roomkaasfrosting, chocoladecake met boterroom of maak je ze meteen alledrie? 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 3 langwerpige cakevormen (30 cm) in. Klop in de keukenmachine 4 minuten lang de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg een voor een de eieren toe en blijf kloppen.

  2. 2

    Meng in een andere kom de droge ingrediënten: bloem, maïzena, bakpoeder en een mespuntje zout. Voeg dit toe aan het natte mengsel en meng tot een homogeen beslag. Verdeel het beslag in drie delen.

  3. 3

    Rasp de citroen. Voeg aan 1 deel beslag de zure room en de helft van de geraspte citroenschil toe en klop nog 1 minuut. Voeg aan het tweede beslag de rum, de ahornsiroop en de kaneel toe. En voeg ten slotte aan het derde beslag de koffie, cacaopoeder en room toe.

  4. 4

    Doe elk beslag in de ingevette vormen, strijk de bovenkant glad met een spatel en bak de cakes 40 à 45 minuten. Maak ondertussen de toppings.

  5. 5

    Pers de citroen. Klop voor de afwerking van cake 1 (het glazuur) de poedersuiker en 2 à 3 eetlepels citroensap tot een gladde massa.

  6. 6

    Klop voor cake 2 (roomkaasfrosting) de boter met de roomkaas en de poedersuiker tot een gladde massa. Voeg de vanille-essence toe en meng opnieuw. Laat opstijven in de koelkast.

  7. 7

    Roer voor de afwerking van cake 3 (boterrroom) de boter zacht tot ze glad is. Zeef de poedersuiker en voeg de suiker en een druppeltje melk of water toe en roer tot een homogene massa.

  8. 8

    Haal de cakes uit de oven en laat eerst wat afkoelen in de vorm. Ontvorm en laat volledig afkoelen op een bakrooster.

  9. 9

    Verdeel het glazuur en de rest van het citroenraspsel over cake 1, de frosting over cake 2 en ten slotte de boterroom over cake 3 en werk af met witte chocoladeschilfers.

  10. 10

    Laat alle cakes 30 minuten in de koelkast opstijven en snij dan in plakjes. Leg elk stukje cake tussen een mica-plasticlaagje en wissel de stukjes op een grote serveerschotel. Genoeg cake voor iedereen!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Trio van cake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!