Recept

Appelgembercake met honingsiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze appelcake is hemels: de zoete appelen met de frisse, pittige smaak van verse gemberwortel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Snij anderhalve appel in kleine blokjes. Snij de overblijvende halve appel in fijne maantjes voor op de cake, en zet opzij.

  2. 2

    Meng de boter en de basterdsuiker in de mengkom van de keukenrobot tot een zacht en romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed tot alles is opgenomen. Spatel de bloem, het zout en het gemberpoeder voorzichtig door het boter-eimengsel. Rasp de verse gember en meng samen met de blokjes appel goed door het deeg.

  3. 3

    Beboter en bebloem een tulband bakvorm (diameter 24 cm). Leg de plakjes appel op de bodem, verdeel het deeg erover. Bak de cake 55 minuten in de voorverwarmde oven of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

  4. 4

    Maak de honingsiroop. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en zet op een zacht vuur. Warm al roerend op maar laat het mengsel niet koken, tot de kristalsuiker opgelost is. Laat afkoelen.

  5. 5

    Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Prik met een satéprikker gaatjes over het hele oppervlak. Verdeel de honingsiroop over de cake.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelgembercake met honingsiroop

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!