Recept

Tulband met gekonfijte sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fruitig dessert voor bij je kerstmenu.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de gekonfijte sinaasappel: snij de sinaasappelen in dunne plakjes. Snij het vanillestokje overlangs door en schraap de zaadjes eruit. Doe de suiker met 200 millimeter water in een pan met dikke bodem. Voeg het vanillestokje en de zaadjes toe. Roer op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost. Breng de siroop aan de kook en voeg de sinaasappelplakjes toe.

  2. 2

    Zet het vuur zachter en laat sudderen tot het vruchtvlees van de sinaasappel transparanter wordt en de siroop dikker. Laat afkoelen voor gebruik.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de zonnebloemolie en de suiker in een kom. Meng 1 voor 1 de eieren door het beslag. Voeg de bloem toe en schep voorzichtig om met de spatel. Roer de Griekse yoghurt erdoor.

  4. 4

    Rasp de schil van de sinaasappelen. Verwijder de resterende schil en mix het vruchtvlees. Voeg dit samen met de rasp en een snuifje zout toe aan het beslag.

  5. 5

    Beboter een tulbandvorm van 25 cm met véél boter en bloem. Giet het beslag in de vorm en zet 50 à 60 minuten in de oven. Laat de cake minstens 15 minuten afkoelen voor dat je'm uit de vorm haalt. Opgelet: laat de vorm niet volledig afkoelen want dan krijg je de cake er moeilijker uit.

  6. 6

    Meng voor de glazuur de poedersuiker met het citroensap tot een glad papje. Giet dit over de afgekoelde cake.

  7. 7

    Schik de gekonfijte sinaasappelplakjes op de cake. Besprenkel met de siroop en werk af met rozemarijn en het vanillestokje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tulband met gekonfijte sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!