Recept

Sinaasappel-laagjescake met gekonfijte sinaasappelsnoepjes, mandarijn en chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chocolade en sinaasappel zijn een match made in heaven. Deze cake bewijst dat. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de sinaasappelschil fijn en pers het sap. Vet een springvorm (22 cm diameter) in en bestuif met bloem. Klop de boter met de suiker krachtig tot een wit schuimige massa gedurende 5 minuten of tot de suikerkorrels opgelost zijn. Meng er één voor één de eieren en de room door. Zeef de bloem boven de kom en spatel door het beslag. Voeg het maanzaad, de helft van de geraspte sinaasappelschil en 3 el sinaasappelsap toe en meng tot een homogeen beslag.

  2. 2

    Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de cake te donker wordt, kun je hem de laatste 10 minuten afdekken met wat aluminiumfolie.

  3. 3

    Controleer met een metalen prikker, indien deze er schoon uitkomt is de cake klaar. Laat 5 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat afkoelen op een rooster. Halveer de cake horizontaal.

  4. 4

    Roer de roomkaas met de poedersuiker los – niet te hard, de roomkaas moet nog stevig blijven. Pel de mandarijnen.

  5. 5

    Verdeel de helft van de roomkaas over de onderste cakelaag, leg er plakjes mandarijn op en leg daarop de bovenkant van de cake. Werk af met de rest van de roomkaas, nog wat stukjes mandarijn, de sinaasappelsnoepjes, chocoladeschilfers en maanzaad.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sinaasappel-laagjescake met gekonfijte sinaasappelsnoepjes, mandarijn en chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!