Chocoladecake met pistaches
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladecake met pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chocolade en pistache gaan prima samen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Zet hem in de koelkast.

  3. 3

    Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of de magnetron.

  4. 4

    Klop de eieren los. Giet er in een straaltje de boter bij, voeg er de suiker en de sinaasappelschil aan toe. Klop nog eens stevig door. 

  5. 5

    Doe er de gesmolten chocolade bij en roer glad. Strooi er de gezeefde bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder bij. Bewerk tot een glad beslag. Voeg er tenslotte de pistaches en de cranberries aan toe.

  6. 6

    Schep het beslag in de vorm. Bak 50 minuten in het midden van de oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm en vervolgens op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Zet hem in de koelkast.

  3. 3

    Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of de magnetron.

  4. 4

    Klop de eieren los. Giet er in een straaltje de boter bij, voeg er de suiker en de sinaasappelschil aan toe. Klop nog eens stevig door. 

  5. 5

    Doe er de gesmolten chocolade bij en roer glad. Strooi er de gezeefde bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder bij. Bewerk tot een glad beslag. Voeg er tenslotte de pistaches en de cranberries aan toe.

  6. 6

    Schep het beslag in de vorm. Bak 50 minuten in het midden van de oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm en vervolgens op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.