Recept

Lettercake met snoepjes en koekjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip: De jarige is vast ook heel blij met een cijfercake in de vorm van zijn leeftijd!

bereiding
 1. 1

  Mix voor het deeg alle ingrediënten door elkaar in een keukenrobot met de deeghaak. Meng daarna het geheel met de hand tot je er een mooie rol van kunt maken. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 20 minuten in de koelkast.

 2. 2

  Teken ondertussen op papier de letter die je wilt maken. De letter moet ongeveer 25 cm hoog zijn. Knip de lettervorm uit.

 3. 3

  Maak de vulling. Splits het ei en klop het eiwit luchtig met de poedersuiker. Spatel de eidooier, vanille-essence en het opgeklopte eiwit door de mascarpone (niet te veel losroeren, het moet nog stevig blijven). Doe het mengsel in een spuitzak en laat minstens 30 minuten opstijven.

 4. 4

  Haal het deeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot 2 rechthoeken van ongeveer 5 mm dikte (25x30 cm) op 2 vellen bakpapier. Leg de letter uit papier erop en snij er 2 gelijke letters uit (ze moeten op elkaar passen). Leg de letters met het bakpapier voorzichtig op een bakplaat (min 30-35 cm) en bak ze 12 à 15 minuten lang tot ze goudbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

 5. 5

  Spuit de helft van de mascarponecrème in dotjes op 1 letter. Leg er voorzichtig de tweede letter bovenop en spuit hier de rest van de mascarpone in dotjes op. Werk af naar smaak met macarons, snoepjes, koekjes, meringue, smarties, chocoladekrullen…

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lettercake met snoepjes en koekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!