Honey bee drizzle cake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Honey bee drizzle cake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere cake met 'n nog lekkerdere topping.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de (tulband)vorm in. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.

  2. 2

    Meng in een blender de boter met de suiker, de honing en het vanille-extract. Mix eerst op lage snelheid en voer dan de snelheid op tot je een luchtig beslag hebt. Dat duurt ongeveer 7 minuten. Maak met een spatel de randen schoon en meng er één voor één de eieren en de eidooier onder. Zet de snelheid lager.

  3. 3

    Voeg 100 g van het bloemmengsel en 90 ml karnemelk toe. Voeg vervolgens opnieuw 100 g bloem en 90 ml karnemelk toe. Spatel tot slot de resterende bloem door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en bak 55 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak de honingdrizzle: verwarm 100 ml water met de honing, de suiker, de boter en de kaneel tot een stroopje. Giet het royaal over de cake, tot die helemaal doorweekt is. Strooi er de amandelschilfers over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de (tulband)vorm in. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.

  2. 2

    Meng in een blender de boter met de suiker, de honing en het vanille-extract. Mix eerst op lage snelheid en voer dan de snelheid op tot je een luchtig beslag hebt. Dat duurt ongeveer 7 minuten. Maak met een spatel de randen schoon en meng er één voor één de eieren en de eidooier onder. Zet de snelheid lager.

  3. 3

    Voeg 100 g van het bloemmengsel en 90 ml karnemelk toe. Voeg vervolgens opnieuw 100 g bloem en 90 ml karnemelk toe. Spatel tot slot de resterende bloem door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en bak 55 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak de honingdrizzle: verwarm 100 ml water met de honing, de suiker, de boter en de kaneel tot een stroopje. Giet het royaal over de cake, tot die helemaal doorweekt is. Strooi er de amandelschilfers over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.