Recept

Feestelijke zebracake met chocoladeganache

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip: Door het ganache-laagje blijft de cake geruime tijd sappig, en dat maakt hem ideaal om wat langer te bewaren.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Klop met een garde de boter met de suiker en de vanillesuiker 5 minuten lang luchtig op tot een wit schuimige massa of tot de suikerkorreltjes opgelost zijn. Voeg er al roerend één voor één de eieren toe. Zeef de bloem boven de kom en spatel de bloem afwisselend met de melk door het botermengsel.

 2. 2

  Los het cacaopoeder op in 2 eetlepels warme melk. Doe de helft van het beslag in een andere kom en meng er het cacaopapje door.

 3. 3

  Boter een cakevorm (springvorm van 22 cm diameter) in en bestuif met bloem. Doe eerst een deel van het gewone beslag in de vorm en giet er dan in het midden een deel van het chocoladedebeslag op. Herhaal tot alles laagje per laagje in de vorm zit en zorg ervoor dat je altijd mooi in het midden van de vorm giet. Roer zeker niet in de cake om de laagjes zuiver te houden.

 4. 4

  Zet de cake in de oven en bak hem 50 à 60 minuten lang. Controleer met een metalen prikker of hij gaar is. Als hij er schoon uitkomt, haal dan de cake uit de oven en laat hem nog 5 minuten in de vorm rusten alvorens hem te ontvormen. Laat afkoelen op een rooster.

 5. 5

  Verwarm de room en de boter en roer er de chocolade door tot de chocolade gesmolten is. Verdeel de ganache over de cake. Laat opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Feestelijke zebracake met chocoladeganache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!