Wortelcake met mascarpone
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelcake met mascarpone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bijzondere smaakvolle taart

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 ºC.

  2. 2

    Roer de boter en de suiker tot een luchtigé crème. Roer er één na één 3 eieren door. Zeef de bloem met het bakpoeder. Schep er de geraspte worteltjes door. Vermeng met de eimassa en 80 g gehakte nootjes. Schep in een beboterde en met bloem bestoven springvorm. Zet 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Snij de taart horizontaal doormidden. Meng 250 g mascarpone met 1 eidooier, 1 zakje vanillesuiker en 1 el suiker. Spatel er het tot sneeuw geklopte eiwit door. Verdeel de helft ervan over de onderste taarthelft. Leg er de andere helft weer op. Werk af met de rest van de crème en gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 ºC.

  2. 2

    Roer de boter en de suiker tot een luchtigé crème. Roer er één na één 3 eieren door. Zeef de bloem met het bakpoeder. Schep er de geraspte worteltjes door. Vermeng met de eimassa en 80 g gehakte nootjes. Schep in een beboterde en met bloem bestoven springvorm. Zet 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Snij de taart horizontaal doormidden. Meng 250 g mascarpone met 1 eidooier, 1 zakje vanillesuiker en 1 el suiker. Spatel er het tot sneeuw geklopte eiwit door. Verdeel de helft ervan over de onderste taarthelft. Leg er de andere helft weer op. Werk af met de rest van de crème en gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.