Meest recente artikelen

Wat schaft de brooddoos?

Inspiratie voor in je lunchbox!

Wat schaft de brooddoos? Artikel

Omdat wij blij worden van een goed gevulde brooddoos en onze lekkerste recepten met jullie willen delen.

Een brooddoos vullen voor je kinderen, om mee te nemen naar school, of voor jezelf, om mee te nemen naar het werk: de inspiratie is soms ver te zoeken en dan wordt het al snel wéér een boterham met kaas of choco. Lekker, maar met je dagelijkse boterham of broodje kun je zoveel méér doen.

Een extra portie groentjes

Kom jij aan je 5 porties groenten en fruit per dag? Moeilijk? Leg dan zeker wat groenten tussen je boterham of je broodje: meteen al een portie meer. Of neem een thermos soep mee voor bij je boterham. Voor kinderen kun je wat snoeptomaatjes of snackkomkommers in de brooddoos stoppen: die scoren altijd.

Verrassende groentespreads

Dol op smeerbaar beleg, zoals krabsla of kip-curry? Vervang ze een keertje door een zelfgemaakte groentespread: je voegt meteen veel kleur en veel smaak toe aan een gewone boterham.

Een alternatief voor charcuterie

Bewerkte vleeswaren en charcuterie zijn niet zo gezond. Moet je nu voor altijd je sneetje salami of parmaham laten? Nee, bijlange niet. Maar vervang ze af en toe een keertje door een restje gegrilde kip, wat biefstuk in dunne reepjes – of gewoon door extra groenten.

5 snelle lunchideetjes voor in je brooddoos – mét video

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen