Meest recente artikelen

Zotte bokes

Zo maak je de leukste boterhammen

Zotte bokes Artikel

Saai, zo’n bokes met salami of kaas? Niet dus! Met een beetje fantasie maak je er geweldige kunstwerkjes van, die er bij je kids ingaan als zoete koek!

In de week: Mister Moustache

Beleg een sneetje brood met kippenwit. Knip met de keukenschaar een grote snor uit donker brood. Leg die op de boterham. Maak een mond van een plakje tomaat, oogjes van mayonaise met een erwtje erin, wenkbrauwen van twee stukjes broodkorst en plukjes haar van tuinkers. Ontdek hier meer lekkere boterhammen met vrolijke gezichtjes.

Bij het ontbijt: Croissant Krab

Kies een mooie ronde croissant en snij de hoekjes eventueel wat bij. Prik twee druiven op een prikkertje en werk de 'oogjes' af met kleine suikerbolletjes als pupil. Prik de druiven in de croissant. Maak pootjes van stukjes appel en scharen van aardbei met een hoekje eruit.

Voor een zoete bui: Smulgiraf

Zoek een kleurplaat met de afbeelding van een giraf. Neem de tekening over op boterhampapier en knip uit. Leg het sjabloon op een grote snee brood en knip uit met de keukenschaar (eventueel uit verschillende stukken brood). Knip de snuit apart uit. Steek met een appelboor twee rondjes uit voor de neusgaten en leg de snuit bovenop de onderste laag brood. Leg in elk neusgat een rozijn. Beleg de oortjes van de giraf met walnoten en maak hoorntjes, ogen en een mond van broodkorst. Teken vlekken met choco en strooi er voorzichtig wat hagelslag op. Serveer met fruit erbij.

In de brooddoos: Broodje Uil

Beleg een volkorenboterham met salami. Snij flinterdunne plakjes komkommer en leg ze dakpansgewijs op de salami, zodat ze een beetje uitsteken – dit zijn de veertjes. Dek af met een tweede snee brood. Snij twee rondjes uit jonge kaas voor de ogen, en prik met een drinkrietje minirondjes uit de kaas voor de pupillen. Steek uit komkommerschil twee rondjes en snij er een hoekje uit. Leg de pupillen op de komkommerrondjes, en deze op hun beurt op de grote kaasrondjes. Steek met een steekvormpje twee kleine bloemetjes uit de kaas en snij ze bij tot wenkbrauwen. Maak een snaveltje van oude kaas of wortel. Stel het gezichtje samen op de boterham. Geef er groentefrietjes bij (bv. van wortel en komkommer). Ontdek hier meer beestige boterhammen.

Op een lekker-gezond-dag: Stoplichtsandwich

Beleg een grote boterham met kaas en daarop fijne reepjes sla. Rasp ½ wortel en beleg hiermee het middelste stuk van de boterham. Beleg het bovenste stuk met plakjes tomaat. Steek uit een tweede snee brood drie rondjes (gebruik hiervoor een steekvormpje of een klein glas) en leg op de belegde boterham. Geef er eventueel extra stukjes kaas bij. Klik hier voor meer boterhammen met allerlei vrolijke vormpjes en kleuren.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen