• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

VIDEO: Pistolet met avocado, komkommer en dragon-basillicummayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer en snijd in hele fijne lange plakjes.
     

  2. 2

    Bereid de mayonaise. Pel het teentje knoflook en snipper fijn, samen met de groene kruiden. Doe de knoflook, de groene kruiden, het zout en de mayonaise in een mengkom en mix fijn. Schil zeste van de citroen en snipper fijn. Voeg de citroenzeste en het sap bij de mayonaise en mix nogmaals. Zet nog even opzij.

  3. 3

    Pel de rode ui en snipper fijn samen met de lente-uitjes.

  4. 4

    Snijd de pistolet open en besmeer met de dragonmayonaise. Spoel de ijsbergsla en leg enkele blaadjes op de mayonaise en daarop één of twee plakjes komkommer.

  5. 5

    Snijd de avocado in de helft, haal de pit eruit en verwijder de pel. Snijd in fijne partjes en schik op de komkommer.

  6. 6

    Scheur de mozzarella in plakjes en schik op de komkommer. Besprenkel met nog wat olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout. Werk af met de fijngesneden ui en dek af met de bovenste helft van de pistolet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer en snijd in hele fijne lange plakjes.
     

  2. 2

    Bereid de mayonaise. Pel het teentje knoflook en snipper fijn, samen met de groene kruiden. Doe de knoflook, de groene kruiden, het zout en de mayonaise in een mengkom en mix fijn. Schil zeste van de citroen en snipper fijn. Voeg de citroenzeste en het sap bij de mayonaise en mix nogmaals. Zet nog even opzij.

  3. 3

    Pel de rode ui en snipper fijn samen met de lente-uitjes.

  4. 4

    Snijd de pistolet open en besmeer met de dragonmayonaise. Spoel de ijsbergsla en leg enkele blaadjes op de mayonaise en daarop één of twee plakjes komkommer.

  5. 5

    Snijd de avocado in de helft, haal de pit eruit en verwijder de pel. Snijd in fijne partjes en schik op de komkommer.

  6. 6

    Scheur de mozzarella in plakjes en schik op de komkommer. Besprenkel met nog wat olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout. Werk af met de fijngesneden ui en dek af met de bovenste helft van de pistolet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.