Meest recente artikelen

Pannenkoeken voor iedereen! (Dus ook voor wie allergisch is)

Het kan :)

Pannenkoeken voor iedereen! (Dus ook voor wie allergisch is) Artikel

Iedereen houdt van pannenkoeken. Maar wat als je geen ei, gluten of lactose mag eten? Goed nieuws: met een paar aanpassingen in het basisrecept is dat geen probleem!

  • Pannenkoeken zonder ei: je kunt perfect pannenkoeken bakken zonder eieren, ze zullen alleen iets minder luchtig zijn. Eieren geven ook smaak aan de pannenkoek. Je kunt hiervoor de eieren in het basisrecept vervangen door een geplette banaan.
  • Pannenkoeken zonder gluten: gebruik glutenvrije bloem (speciale bloem gekocht in de dieetwinkel, maar ook maïsmeel, rijstmeel…) en voeg wat glutenvrij bakpoeder toe. Gebruik ook geen bier in je beslag.
 
  • Pannenkoeken zonder lactose: vervang koemelk door sojamelk (eventueel met een smaakje, vanille is hier bijvoorbeeld heel lekker), rijstmelk, amandelmelk, hazelnootdrink… En gebruik olie in plaats van boter om te bakken
 
  • Pannenkoeken zonder suiker: laat de suiker in het recept weg. Je pannenkoek blijft wat lichter van kleur, maar hij zal even goed lukken. Eventueel kun je de suiker vervangen door een zoetstof naar keuze.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen