Meest recente artikelen

Zo bouw je een pannenkoekentaart

Supermakkelijk én superlekker!

  • Deel dit artikel:
Zo bouw je een pannenkoekentaart Artikel

Voor welke gelegenheid dan ook, pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Wil je het wat specialer maken? Daag jezelf 'ns uit en ga voor een heuse pannenkoekentaart! Dit zijn de do’s en don’ts voor een smakelijk, stevig en wiebelvrij exemplaar.

  • Flensjes. Belangrijk is dat je pannenkoeken niet te dik zijn. Flensjes zijn hiervoor ideaal. Het bouwen wordt een stuk gemakkelijker en je hebt minder kans dat de taart omkantelt.
  • Speel met smaken. Zo kan je het beslag in twee opdelen en wat cacaopoeder vermengen in een van de twee mengsels.
  • Minstens 40 stuks. Om wat hoogte te creëren heb je natuurlijk wel wat pannenkoeken nodig!
  • Afkoelen. Begin na het bakken niet meteen met het bouwen van je taart. De warmte kan ervoor zorgen dat je vulling begint te lopen en je bouwsel uiteindelijk in elkaar zakt.
  • Bouwen. Leg je eerste pannenkoek meteen goed op de schotel of serveerschaal. Als je begint te stapelen wordt het namelijk steeds moeilijker om ’m te verplaatsen.
  • Less is more. Tussen elke pannenkoek smeer je een dun laagje van je vulling naar keuze. Een te dikke laag kan ervoor zorgen dat je pannenkoeken beginnen te schuiven.
  • Aandrukken. Tussen het stapelen en smeren door druk je de taart af en toe voorzichtig aan. Doe dit met je handen of met een vlak oppervlak (vb. bord).
  • Opstijven. Wanneer je klaar bent met stapelen, plaats je de taart minstens een halfuur in de koelkast. Zo krijg je een extra stevige taart.
  • Lekker jasje. Je kunt de pannenkoekentaart afwerken door de buitenkant te besmeren met vb. chocoladeganache, slagroom of boterroom.
  • Vlijmscherp mes. Snij de pannenkoekentaart vanuit het midden tot de bodem met behulp van een vlijmscherp mes.

 

Tot slot: smakelijk!

 

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Pannenkoeken-chocoladetaart

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zoete flensjestaart

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Flensjestaart met rood fruit

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen