Meest recente artikelen

Zo bouw je een pannenkoekentaart

Supermakkelijk én superlekker!

  • Deel dit artikel:
Zo bouw je een pannenkoekentaart Artikel

Voor welke gelegenheid dan ook, pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Wil je het wat specialer maken? Daag jezelf 'ns uit en ga voor een pannenkoekentaart! Dit zijn de do’s en don’ts voor een smakelijk, stevig en wiebelvrij exemplaar.

  • Bak flensjes. Belangrijk is dat je pannenkoeken niet te dik zijn. Flensjes zijn hiervoor ideaal. Het bouwen wordt een stuk gemakkelijker en je hebt minder kans dat de taart omkantelt.
  • Speel met smaken. Zo kun je het beslag in twee verdelen en wat cacaopoeder door een van de twee mengsels roeren.
  • Bak minstens 40 stuks. Om wat hoogte te creëren heb je natuurlijk wel wat pannenkoeken nodig!
  • Geduld is een schone deugd. Begin na het bakken niet meteen met het bouwen van je taart maar laat de pannenkoeken eerst volledig afkoelen. De warmte kan er anders voor zorgen dat de vulling van je taart vloeibaar wordt en je bouwsel uiteindelijk in elkaar zakt.
  • Kies een lekkere vulling: mascarpone, chocoladesaus, ganache, confituur, een crème naar keuze of wat je maar lekker vindt.
  • Eerst denken, dan bouwen. Leg je eerste pannenkoek meteen goed op de schotel of serveerschaal. Wanneer je begint te stapelen wordt het namelijk steeds moeilijker om de taart nog te verplaatsen.
  • Less is more. Tussen elke pannenkoek smeer je een dun laagje van je vulling naar keuze. Een te dikke laag kan ervoor zorgen dat je pannenkoeken beginnen te schuiven.
  • Maak een stevige taart. Tussen het stapelen en smeren door druk je de taart af en toe voorzichtig aan. Doe dit met je handen of met een vlak oppervlak (bijvoorbeeld een bord).
  • Laat de taart opstijven. Wanneer je klaar bent met stapelen, zet je de taart minstens een halfuur (maar liefst enkele uren) in de koelkast. Zo wordt ze extra stevig.
  • Ga voor een lekker jasje. Je kunt de pannenkoekentaart afwerken door de buitenkant te besmeren met bijvoorbeeld chocoladeganache, chocoladecrème of boterroom.
  • Snijden maar! Snij de pannenkoekentaart vanuit het midden tot op de bodem in punten met behulp van een vlijmscherp mes.

Probeer deze recepten voor pannenkoekentaart

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen