Recept

Pannenkoekentaart met chocoladesaus en karamelnootjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pannenkoeken én taart: het beste van twee werelden!

bereiding
  1. 1

    Rooster voor de topping de hazelnoten in de pan. Haal ze eruit en laat de suiker dan rustig in de pan karamelliseren zonder te roeren. Voeg de hazelnoten toe als de suiker karamelkleurig is. Roer alles eens om en stort onmiddellijk uit op bakpapier. Laat hard worden.

  2. 2

    Smelt de boter voor de pannenkoeken. Klop de eieren los in een ruime kom en meng er de bloem door. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot er een glad beslag ontstaat. Klop er de vanillesuiker, een snuifje zout en de gesmolten boter door. Laat een kwartier rusten.

  3. 3

    Smelt telkens een klein klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en een diameter van 18 centimeter en bak ongeveer 16 dunne pannenkoeken van het beslag. Laat de pannenkoeken afkoelen.

  4. 4

    Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de melk. Meng de chocolade met de melk. Laat de chocolade smelten tot een smeuïge, dikke pasta.

  5. 5

    Bestrijk elke pannenkoek dun met de chocoladepasta. Ga zo door tot de pannenkoeken op zijn en bestrijk ook de laatste pannenkoek met de chocoladepasta. Laat 2 uur in de koelkast opstijven en helemaal koud worden. Breek de karamelnoten en werk er de pannenkoekentaart mee af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pannenkoekentaart met chocoladesaus en karamelnootjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!