Recept

Pannenkoekentaart met mascarpone en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets zo lekker als een klassieke pannenkoek met suiker of stroop, maar probeer ook deze pannenkoekentaart eens. Ook lekker als je de mascarpone vervangt door choco, crème anglaise of confituur.

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de suiker en de vanille­suiker. Kluts de eieren, meng ze met de melk en giet bij de bloem. Roer tot een glad beslag.

  2. 2

    Zet een pannenkoekenpan op het vuur en vet lichtjes in met maïsolie. Bak dunne pan­nenkoekjes. Vet de pan regelmatig opnieuw lichtjes in en bak het beslag helemaal op.

  3. 3

    Spoel de sinaasappel en rasp de schil, snij de sinaasappel in schijfjes en hou apart voor de afwerking. Vang het sap op en meng samen met de honing en de sinaasappelrasp door de mascarpone. Roer goed los.

  4. 4

    Start met de opbouw van de pannenkoekentaart. Neem hiervoor een mooie taartschaal en schik er een eerste pannen­koek op. Besmeer deze met een dun laagje van de mascarponecrème en schik er een tweede pannenkoek op. Herhaal tot alle pannenkoeken op zijn.

  5. 5

    Smeer boven op de taart nog een laatste toef mascarpone uit en schik er de plakjes sinaasappel op. Breek de granaatappel en haal de pitjes eruit. Werk de taart verder af met de granaatappelpitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pannenkoekentaart met mascarpone en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!