Recept

Pannenkoekentaart met nootjes en boterroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klaar voor een feestje?

bereiding
  1. 1

    Bak de pannenkoeken. Klop de eieren luchtig met de suiker en de vanillesuiker. Zeef de bloem boven de deegkom en meng erdoor. Los het puddingpoeder op in 4 el melk. Voeg geleidelijk de melk en de opgeloste vanillepudding toe aan het beslag. Meng tot een mooi glad beslag. Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan met antiaanbaklaag. Bak er pannenkoeken van.

  2. 2

    Schil de appelen en snij in plakjes. Bak de appelplakjes in de boter, strooi er de suiker en de vanillesuiker over en laat karamelliseren in de pan.

  3. 3

    Maak de crème au beurre of boterroom. Klop de eieren los au bain-marie en klop er de suiker door. Haal van het vuur en voeg de boter in vlokjes toe. Roer tot een gladde crème, doe in een spuitzak en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Leg een pannenkoek op een groot bord of presenteerschaal. Spuit er een dun laagje boterroom op. Leg er appelplakjes op en bedek weer met een pannenkoek. Stapel zo verder met de boterroom, de appelplakjes en de pannenkoeken tot je een taart hebt.

  5. 5

    Werk de bovenste pannenkoek af met de rest van de boterroom, nog wat appeltjes, de gehakte pecannoten en de gehakte pistaches. Strooi er de nougat over. Laat de taart nog een half uurtje opstijven in de koelkast. Schenk er net voor het serveren de karamel over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pannenkoekentaart met nootjes en boterroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!